rv
Volledig scherm
© rv

VIDEO. Showman Peter Sagan etaleert techniek op stage in Mallorca

WielrennenPeter Sagan is zich op stage in Mallorca aan het voorbereiden op het klassieke voorjaar. De drievoudige wereldkampioen werkt in de Spaanse zon heel wat kilometers af. Maar daar hoort -in het geval van speelvogel Sagan- ook af en toe een stunt bij. 

8 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    De plaats waar hij het deed betreft een lastige trap omdat je de fiets ook niet dwars genoeg zetten door de leuning in het midden.Dat is extra lastig. Het is geen trapje aan een museum maar ergens in de stad aan een paar steegjes en behoorlijk lang voor dit soort gespeel. Dit is wel wat anders dan de trappen die we hier zo genomen hebben. Die kan M VDP inderdaad vrij gemakkelijk. Maar door de manier waarop je deze moet nemen, is het wel wat anders.
  • glenn wouters

    5 jaar geleden
    Excuseer, maar als je een beetje behendig bent op de fiets is dit niet zo heel moeilijk. MVDP kan dit zeker. In mijn jonge jaren kon ik dit ook, en dat was met een gewone fiets zonder klikpedalen of dergelijke. Ik snap trouwens niet waarom er nog renners zijn die niet over balkjes kunnen springen.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Dit zie ik M VDP dus nog niet doen. Sagan kan de fiets niet dwarser zetten, wat het gemakkelijker zou maken. En het is een lang stuk dat enorme concentratie en kracht vraagt. Dat was duidelijk te zien. Op zijn 17e zag ik hem al bijzonder straffe dingen doen in de mtb, en in Italie op zijn 19e bij het publiek ook frivool uitpakte met stuntwerk, tussen wat etappes tussenin.
  • François Nuyts

    5 jaar geleden
    Ja , ik heb ergens gelezen dat men in een paar klassiekers wat trappen gaat inschakelen om het spectakel te verzekeren ....
  • Gerda Van Severen

    5 jaar geleden
    @KennyBelaey: een opwarmertje??