© LDN

Mini-ondernemingen tonen verkoopkunst aan stadhuis

Tijdens de mini-marktdag aan het Mechels stadhuis stelden zeventien mini-ondernemingen zich voor aan de galerij van het stadhuis en toonden ze hun talenten aan shoppers en voorbijgangers van de zaterdagmarkt.

Leo De Nijn

Urban Woodz, de minionderneming van TSO Sjabi in Puurs, kreeg de eerste prijs van de Vlajo-jury (Vlaamse Jonge Ondernemingen). Dat leverde deze mini-onderneming 120 euro op, geschonken door het stadsbestuur.

“Het is voor de zestiende keer op rij dat we, in samenwerking met Voka-Kamer van Koophandel Mechelen en de stad Mechelen, de mogelijkheid bieden aan zeventien regionale mini-ondernemingen om deze marktdag te houden. Bedoeling blijft om jonge mensen zo snel mogelijk vertrouwd te maken met de ondernemerswereld”, zegt Chris Rits van Vlajo.

Het is een leuke, kleurrijke markt, met een grote diversiteit aan producten zoals moskaders, handgemaakte houten producten, lokale honing en confituren, knutselpakketten met linnen zak tot zelfs carbonpoeder als witmaker voor tanden.

‘Bijna de beste’ was de (kleurrijke) stand van Ponch’eau van 6 ASO OLVP Bornem. Het leverde hen 90 euro op. “Daar zijn we heel blij mee”, zegt Lisa De Brouwere.

“In de prijzen vallen is plezant, maar niet noodzakelijk”, klonk het bij velen tijdens de prijsuitreiking in het stadhuis.

© LDN

© LDN

© LDN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER