KRC Genk en Wouter Vrancken per direct uit elkaar, akkoord in de maak met AA Gent

Wouter Vrancken en KRC Genk gaan per direct uit elkaar. Vrancken zal zaterdag niet meer op de bank zitten in de wedstrijd tegen Anderlecht. De weg naar AA Gent ligt open, een akkoord met KRC Genk is in de maak.

Marnik Geukens, Gilles Niesen

De verstandhouding tussen Wouter Vrancken en het bestuur van KRC Genk was al enige tijd bekoeld. Na een schitterend eerste seizoen, waarin Genk onder Vrancken verfrissend voetbal bracht en op een minuut van de landstitel strandde, bleven in het tweede jaar de prestaties onder de verwachtingen.

Wouter Vrancken vandaag (woensdagvoormiddag) op training bij Genk. Met lachende gezichten. Is dit zijn laatste oefensessie bij KRC?© Dick Demey

Moeilijk seizoen

Na de uitschakeling in de voorrondes van de Champions League tegen Servette Genève liep het ook fout in de voorrondes van de Europa League tegen Olympiakos. Via strafschoppen plaatste KRC Genk zich ten koste van Adana Demirspor wel voor de groepsfase van de Conference League maar daarin overleefde het als nummer drie achter Fiorentina en Ferencvaros de groepsfase niet.

Ook in de Belgische beker liep het al snel fout met de uitschakeling op het veld van de zieltogende tweedeklasser KV Oostende. Terwijl in de competitie de zesde plaats en het bijhorende ticket voor de Champions’ Play-offs pas in extremis konden worden veilig gesteld.

Vrancken leidde woensdag de training nog, maar er zit een flinke haar in de boter tussen de KRC-coach en de KRC-top.© Dick Demey

Grondig meningsverschil

Dat zorgde voor nervositeit, omdat beide partijen een andere mening hadden over de oorzaak van de matige prestaties. Waar Wouter Vrancken het grote verschil met het eerste seizoen graag verhaalde op het vertrek van sterkhouders als Onuachu (januari ’23), Trésor (augustus ’24), Munoz (januari ’24) en Paintsil (februari ’24), dan zijn de sportief verantwoordelijken ervan overtuigd dat met de huidige kern betere prestaties mogelijk zijn. Bovendien vond men ook dat de inpassing van talentvolle jongeren sneller mag verlopen, een element dat centraal staat in het langetermijnbeleid van de club.

Op weg naar AA Gent

De onderlinge fricties werden alsmaar groter, ook al omdat men binnen Genk steeds meer het gevoel kreeg dat Vrancken zijn toekomst bij een andere club (AA Gent) aan het vastleggen was.

Een straffe start van de Champions’ Play-offs (10 op 12) zorgde nog even voor rust, maar werd gevolgd door een 0 op 9, in de laatste drie wedstrijden bedroeg het doelsaldo 1-11.

De aanhoudende fricties hebben nu geleid tot het stopzetten van het contract van Wouter Vrancken, die hoogstwaarschijnlijk de nieuwe trainer van AA Gent wordt. Er is namelijk een akkoord in de maak tussen KRC Genk en AA Gent, dat bereid is om een deel van de verbrekingsvergoeding voor zijn rekening te nemen

© Dick Demey

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL