© zb

Houten hondenbank vat vuur: “De hond zag helemaal zwart van de rook”

Een houten hondenbank heeft zaterdagavond brand veroorzaakt in een appartement langs het Schuttershof in Heusden-Zolder. De brandweer kwam ter plaatse en kreeg het vuur snel onder controle. De bewoonster en haar buren moesten het appartementsgebouw uit voorzorg verlaten.

zb

Rond zeven uur ’s avonds werden de bewoners van het appartementsgebouw gealarmeerd door het geluid van een rookmelder. Een buurtbewoonster, die rook zag komen uit het raam van het appartement, belde aan bij de bewoners van het appartement om hen te verwittigen. Ondertussen belde een andere buurtbewoner de brandweer, die snel ter plaatse was. De vlammen kwamen van een houten hondenbank, die heel dicht voor de verwarming was opgesteld. De bank was zo warm geworden dat die spontaan ontbrandde. Op dat moment lag bewoonster Petra Everaerts te rusten in haar slaapkamer. “Ik heb niets geroken of gehoord”, zucht ze. “Ik vraag mij nog steeds af hoe de brand is kunnen ontstaan. Opeens zag ik in alle rook mijn buurman die riep dat ik snel naar buiten moest lopen.”

Poetsen

Ook onderburen Leona en Angelina haastten zich naar boven om hulp te bieden. “Het raam dat ze had opengelaten, was haar geluk. Zo hebben onze achterburen de brand opgemerkt. Het appartement was een grote rookwolk”, vertelt Angelina. “Toen de brandweer toekwam, moesten we het gebouw verlaten uit voorzorg”, aldus onderbuurvrouw Leona. “Het was koud, maar gelukkig mochten we binnen bij één van de buurtbewoonsters in onze straat. Pas om tien uur ’s avonds mochten we terug binnen. Daarna hebben we onze buurvrouw nog geholpen met het poetsen van haar woonkamer én haar hond. Het beestje bleef maar blaffen en zag helemaal zwart van de rook. We zijn vooral blij dat het vuur niet is overgeslagen op ons appartement”, besluiten de dames.