LaLiga Santander / Speeldag 9

Real Madrid - Levante UD

1 - 2
Marcelo72'
7'José Luis Morales13'Roger

46' Wissel

in: Gareth Bale
out: Álvaro Odriozola

60' Wissel

in: Karim Benzema
out: Isco

60' Wissel

in: Dani Ceballos
out: Marco Asensio

72' Doelpunt

1-2 Marcelo
Assist: Karim Benzema

90'+4' Geel

Marcelo

7' Doelpunt

0-1 José Luis Morales
Assist: Sergio Postigo

13' Doelpunt

0-2 Roger

53' Geel

Erick Cabaco

67' Wissel

in: Cheick Doukoure
out: Rubén Rochina

75' Wissel

in: Chema
out: Sergio Postigo

79' Wissel

in: Emmanuel Boateng
out: Roger

89' Geel

Jason
Start wedstrijd 13:03 Plaats Madrid Stadion Bernabéu Toeschouwers 63 423 Scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernandez

Malaise bij Real Madrid gaat gewoon verder: De Koninklijke verliest alweer én vestigt triest clubrecord

Real Madrid heeft de malaise van de voorbije weken gewoon verdergezet. De Koninklijke ging in eigen huis pijnlijk onderuit tegen Levante UD, de nummer elf in La Liga. Dat blijkt echter een zeer moeilijke opgave. De Madrilenen, met Thibaut Courtois in doel, verloren in het eigen Bernabéu met 1-2. Real Madrid pakt zo een ongeziene 1 op 12 en ‘verbeterde’ het oude clubrecord van 465 (!) opeenvolgende speelminuten zonder doelpunt.

Real Madrid stond al na een kwartier 0-2 achter na goals van Morales en Roger. Die laatste scoorde vanaf de stip na een tussenkomst van de videoref. Real Madrid probeerde wel druk naar voren te zetten, maar zag een doelpunt van Asensio afgekeurd worden voor buitenspel - terecht, zo bleek na een nieuwe tussenkomst van de videoref. Vlak voor de pauze kon ook Lucas Vazquez niet scoren vanaf amper twee meter afstand, terwijl Ramos de dwarsligger trof Real kwam bovendien nog zeer goed weg toen de 0-3 van Toño werd afgekeurd voor buitenspel. En dat was lang niet de enige mogelijkheid die de bezoekers in de eerste helft versierden: 0-2 was de verdiende ruststand voor Levante.

Coach Lopetegui gooide Benzame en Bale in de strijd en dat zorgde voor meer dreiging, maar geen doelpunten. Waardoor ook een clubrecord aan diggelen ging: in de 55ste minuut passeerde Real Madrid het oude ‘record’ van 465 minuten zonder doelpunt. Na 482 minuten, in de 72ste minuut van de wedstrijd, was het dan toch eindelijk raak toen Marcelo de bal in het dak van het doel ramde. Benzema trof nog de paal en in de slotfase werd een doelpunt van Diaz afgekeurd wegens buitenspel. Het mocht allemaal niet meer baten: voor het zwalpende Real Madrid is het de derde nederlaag in vier wedstrijden.

Momenteel kampeert De Koninklijke slechts op een zeer magere vijfde plek in La Liga. Tegen het einde van dit weekend kan de club van Thibaut Courtois mogelijk naar een gedeelde achtste plek zakken in de competitie. Hallucinant.

De 0-1 van Morales: