Honderd kilogram cocaïne aangetroffen in appartement in Deurne-Zuid, 16-jarige gearresteerd

In Deurne-Zuid is zaterdag een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen in een woning. Het gaat om honderd kilogram. Een 16-jarige die de partij cocaïne bewaakte, werd gearresteerd. Ook een man die acht kilo kwam afhalen, Mohamed E.F. (27), is opgepakt.

Sam Reyntjens

Het wijkondersteuningsteam Oost van de politiezone Antwerpen was zaterdagavond anoniem toezicht aan het houden in de buurt van het Boekenbergpark, waar geregeld overlast is van drugsgebruik- en verkoop. Rond 18 uur zagen de inspecteurs een man met een elektrische step die wat rondreed in de buurt. “Na een aantal telefoontjes ging hij naar een appartementsgebouw in de Boekenberglei”, zegt de politie. De stepper belde aan en een jonge kerel kwam de deur openen. Die gaf de man met de step een grote winkeltas, waarop hij weer vertrok.

Omdat de inspecteurs vermoedden dat er een drugsdeal had plaatsgevonden, wilden ze de man op de step controleren. Die liet zijn voertuig en de winkeltas meteen vallen en zette het op een lopen. Zijn gsm probeerde hij op het dak van een woning te gooien. “Dat mislukte, waarna de man probeerde het toestel stuk te trappen”, aldus de politie. De 27-jarige stepper kon ondanks stevig verzet gearresteerd worden. In zijn winkeltas bleek acht kilogram cocaïne te zitten. Hij had ook 1.000 euro en nog een extra gsm op zak.

‘Stash’

Reden genoeg voor een huiszoeking in het appartementsgebouw in de Boekenberglei. Binnen bleek een 16-jarige jongen aanwezig. “Die werd herkend als de jongen die de winkeltas overhandigde”, zegt de politie. De speurders geloofden hun ogen niet, in het appartement werd maar liefst honderd kilogram cocaïne gevonden. Er lag ook 220.000 euro, net als vier alarmpistolen en een geldtelmachine.

(Lees verder onder de foto)

© Politie Antwerpen

“De minderjarige jongen werd voorgeleid voor de jeugdrechter en is geplaatst in een gesloten instelling”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “De 27-jarige man werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en is aangehouden.” Het gaat om Mohamed E.F. uit Borgerhout, een man die eerder al in een omvangrijk drugsdossier werd vervolgd.

Het lijkt er sterk op dat het pand een zogenaamde ‘stash’ van een criminele organisatie was, de plaats waar blokken cocaïne bewaard worden in afwachting van een verkoop aan dealers en tussenpersonen. De 16-jarige verdachte was allicht de bewaarder van de lading.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen