© foto: Anneke Janssen

Nederlandse omroep gaat geen punten live uitdelen tijdens finale Eurovisiesongfestival

De Nederlandse omroep, AvroTros, gaat geen punten live uitdelen tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdagavond. Dat maakt de omroep op sociale media bekend.

SGG

“Nu AvroTros niet langer deel onderdeel is van de finale van het Eurovisiesongfestival, voelen we ons niet geroepen om live punten uit te delen”, dat schrijven ze in een mededeling op sociale media. Normaal zou Nikkie De Jager live op tv verschijnen en de punten van het Nederlandse publiek aankondigen. Maar dat zal zaterdag dus niet gebeuren. “In overleg met Nikkie De Jager, die vanavond als onze spokesperson zou optreden, hebben we besloten het dan ook niet te doen. Net als Nikkie hadden wij deze avond heel anders voorgesteld.”

Ook De Jager zelf kondigde dat nieuws aan op Instagram. “De Eurovisiepuntenuitslag presenteren namens Nederland zou een droom zijn die uitkomt. Dit moment mag echter geen afleiding zijn van het doel: het bekendmaken van de punten. Wat ik vanavond ook besluit te doen, komen opdagen, een statement maken, niet komen opdagen, niets zeggen, ik denk niet dat ik de juiste keuze kan maken. Daarom heb ik er samen met AvroTros voor gekozen om de Nederlandse punten niet live op televisie te presenteren. Ik ben dankbaar dat ik de volledige steun en vrijheid heb om deze beslissing te nemen. Net als vele anderen had ik verwacht dat het vanavond iets heel anders zou zijn. Laten we hopen dat muziek ons in de toekomst daadwerkelijk zal verenigen.”

Ook de puntengevers van Finland, de nummer twee van vorig jaar zanger Käärijä, besloot zich terug te trekken. En de Noorse inzending van afgelopen jaar, Alessandra Mele, besloot niet langer de punten uit te delen. Voor die landen zal iemand anders overnemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer