Dit zijn de beste vakantiebestemmingen ter wereld volgens TripAdvisor

Naar jaarlijkse gewoonte zoekt boekingssite TripAdvisor naar de beste vakantiebestemmingen ter wereld op basis van beoordelingen van reizigers. Anno 2018 prijkt de Franse hoofdstad Parijs helemaal bovenaan de top 25 van de Travellers’ Choice awards. Londen staat op de tweede plaats en is ook heerlijk dichtbij.

vwh

De top vijf wordt verder aangevuld met het Italiaanse Rome, het Indonesische eiland Bali en het Griekse eiland Kreta. Sydney in Australië sluit de lijst af. België komt er niet in voor en ook plekjes bij onze noorderburen zijn nergens te bespeuren. In de afzonderlijke lijst die focust op de leukste bestemmingen in Europa, is ook geen plek weggelegd voor ons land of Nederland.

Verliezer van het jaar is New York. In 2017 stond the big apple nog op nummer vijf, nu zakt de miljoenenstad vijf plaatsen. Maar er is ook goed nieuws: in de aparte categorie die de beste plekjes in de Verenigde Staten belicht, kaapt de metropool de eerste plaats weg, gevolgd door Maui op Hawaï en ‘sin city’ Las Vegas.

De volledig top 25 van beste bestemmingen ter wereld:

1. Parijs, Frankrijk2. Londen, Groot-Brittannië3. Rome, Italië4. Bali, Indonesië5. Kreta, Griekenland6. Barcelona, Spanje7. Praag, Tsjechië8. Marrakech, Marokko9. Istanbul, Turkije10. New York, Verenigde Staten11. Phuket, Thailand12. Hanoi, Vietnam13. Siem Reap, Cambodja14. Jamaica15. Playa del Carmen, Mexico16. Lissabon, Portugal17. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten18. Tokio, Japan19. Kathmandu, Nepal20. Hongkong, China21. Hurghada, Egypte22. New Delhi, India23. Cusco, Peru24. Rio de Janeiro, Brazilië25. Sydney, Australië

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer