© Chris Van Rompaey

K. Lyra-Lierse opent infopunt en fanshop in stadscentrum

K. Lyra-Lierse heeft gisteren, na de match van de Rode Duivels, een infopunt geopend in de Eikelstraat in Lier. Daar maakte de club bekend dat ze samen met KVK Hooikt het jeugdcentrum in Kessel (Nijlen) van het Lierse OCMW wil huren.

chris van rompaey

“We zijn blij dat we hier, in hartje Lier, tussen de mensen en de supporters, een infopunt kunnen openen. Hier gaan we alle mensen ontmoeten die ons project gunstig gezind zijn. Vanaf nu kan je hier ook een abonnement voor het volgend voetbalseizoen kopen. Wellicht binnen de twee weken veranderen we dit infopunt trouwens in een echt fanshop. De truitjes, vlaggen, sjaals en andere artikels zijn in de maak”, zegt woordvoerder Wim Verhoeven.

Nood aan terreinen

Ondertussen denkt K. Lyra-Lierse, de samensmelting tussen Lyra en supporterscollectief Lierse voor Altijd, volop na waar het zijn 350 jeugdspelers kan laten trainen en spelen. De club heeft zijn oog laten vallen op het jeugdcentrum in Kessel, dat K. Lierse SK jarenlang van het Lierse OCMW mocht huren.

“Het stadsbestuur denkt aan een samenwerking tussen Koninklijke Lyra-Lierse en KFC Oosterzonen (Lierse Kempenzonen, red.). Wij vinden het een veel beter idee om de twee diepgewortelde voetbalclubs van Groot Lier – K. Lyra-Lierse en KVK Hooikt – te helpen. Wij hebben namelijk nood aan méér goede voetbalterreinen.”

“KVK Hooikt heeft op zich weliswaar voldoende capaciteit om de 170 jeugdspelers een goede opleiding te geven. Alleen in de wintermaanden zijn hun terreinen soms geruime tijd nauwelijks of helemaal niet bespeelbaar. Dit probleem sleept al jaren aan en zou nu, bij verhuur van Kessel aan K. Lyra-Lierse, opgelost kunnen worden in afwachting van het kunstgrasveld dat KVK Hooikt broodnodig heeft.”

“K. Lyra-Lierse is bereid om in de moeilijkste maanden zelf te schuiven met de trainingsschema's om KVK Hooikt de mogelijkheid te geven te trainen én wedstrijden te spelen die anders zouden moeten worden afgelast. Beide clubs hebben daarover al overleg gepleegd. In één klap zouden het stadsbestuur en het OCMW van Lier kunnen zorgen voor maar vijfhonderd jeugdspelers, die veelal uit Lier en Koningshooikt zélf afkomstig zijn. Die vijfhonderd Lierse jeugdspelers zouden hun sport dan in veel betere omstandigheden kunnen beoefenen.”

OCMW-raad

OCMW-voorzitter Marleen Vanderpoorten (Open Vld) ziet liefst een samenwerking tussen K. Lyra-Lierse en Lierse Kempenzonen. Zij verdedigt dit standpunt vanavond ook op de OCMW-raad. “Ik ga er namelijk vanuit dat het terreinprobleem van KVK Hooikt opgelost is zodra die club een kunstgrasveld heeft. KVK Hooikt heeft ons trouwens ook niets gevraagd omtrent het jeugdcentrum in Kessel.”