De inwoners van Gestel kunnen binnenkort een shuttlebus nemen naar het centrum van Meerhout.© AF

Meerhout voorziet gratis shuttlebus tussen Gestel en het centrum

Meerhout -

Inwoners van Meerhout-Gestel kunnen vanaf mei de shuttlebus nemen naar het centrum. Met dit proefproject komt het gemeentebestuur tegemoet aan de verzuchtingen van het deeldorp, dat geen vaste busverbinding meer heeft met het centrum van de gemeente.

Midden mei start het gemeentebestuur met een proefproject, namelijk een gratis shuttledienst tussen Meerhout-Gestel en het centrum. “Sinds 6 januari, toen de nieuwe dienstregeling van De Lijn werd doorgevoerd, heeft Meerhout-Gestel aan dienstverlening ingeboet”, weet schepen Griet Convens (CD). “Gestel ligt niet langer langs een grote busroute, waardoor er enkel nog een schoolbus stopt ’s morgens en ’s avonds.”

Aan huis gekluisterd

“Wij ontvingen klachten van senioren en hun familieleden dat de ouderen nu aan huis gekluisterd zijn, terwijl ze vroeger naar Diest, Geel of Hasselt konden rijden met de bus. Om de inwoners van Gestel tegemoet te komen, starten we midden mei met een proefproject, namelijk een vaste shuttledienst naar het centrum.”

De shuttlebus zal vertrekken aan de halte aan de kerk.© AF

Voor de shuttledienst schakelt de gemeente het busje van de buitenschoolse kinderopvang (BKO) in. “Dat busje biedt plaats aan acht mensen”, legt de schepen nog uit. “De bus zal op weekdagen in de voormiddag vertrekken aan de halte aan de kerk en de passagiers via Meerhout-Berg naar de halte op de Markt brengen. Van daaruit kunnen ze hun trip eventueel verderzetten naar Geel of Mol. In de namiddag wordt hetzelfde traject in omgekeerde richting afgelegd.”

Extra dienstverlening

Eind juni, na zes weken, loopt het proefproject af. “Met alle gegevens die we tijdens die proefperiode hebben verzameld, stappen we vervolgens naar De Lijn. Zo kunnen we de vervoersmaatschappij, met die exacte cijfergegevens, laten weten of er al dan niet extra dienstverlening nodig is op die tijdstippen.” (af)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners