Sven Nys won in 2015 in Koksijde zijn 50ste WK-cross in Koksijde. Van Aert werd tweede op vier seconden, Van der Poel derde op één minuut en zes seconden.
Volledig scherm
Sven Nys won in 2015 in Koksijde zijn 50ste WK-cross in Koksijde. Van Aert werd tweede op vier seconden, Van der Poel derde op één minuut en zes seconden. © belga

Gehavende Van der Poel start in Koksijde, maar kende vooralsnog geen successen in de WB-cross

Mathieu van der Poel raast als een wervelwind door het veldritseizoen. Enkel in Ronse en gisteren in Boom kon de Nederlandse kampioen niet winnen. In de andere crossen stak de 22-jarige kopman van Beobank-Corendon er met kop en schouders bovenuit. En toch zal Van der Poel vandaag mogelijk met wat twijfels aan de start verschijnen in Koksijde, want als prof kon hij de Duinencross -om uiteenlopende redenen- nog niet winnen. Daarnaast bezeerde Van der Poel zich gisteren in Boom aan de schouder na een aanrijding met een ijzeren hek. Hij ging deze voormiddag losrijden in Koksijde en besluit het erop te wagen. "Ik heb best nog veel pijn. Het losrijden ging stroef. Hopelijk heb ik straks niet te veel last van de schokken."