"Wachten, wachten en nog eens wachten": passagiers meer dan vier uur vast op vliegtuig
sneeuwHoe ingrijpend de hinder op Brussels Airport kan zijn voor passagiers, blijkt uit videobeelden van Erwin en Vera De Fruyt uit Zomergem. Zij komen terug uit het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en moesten vandaag landen op Zaventem, meldt VTM Nieuws.
Door de sneeuwval werden heel wat vluchten geschrapt en omgeleid. “We cirkelden eerst meer dan een uur rond boven Zaventem en werden dan afgeleid naar Luik”, zeggen ze. Daar landde het toestel, maar mocht niemand uitstappen. “We zijn al meer dan 24 uur onderweg en zitten nu al meer dan vier uur vast op het vliegtuig."
“Sinds kwart na tien zitten we hier vast en we krijgen af en toe een drankje, niets meer", klinkt het nog. Al hekelt het koppel vooral het gebrek aan communicatie. "Wij moeten wachten, wachten, wachten. En nog eens wachten." Omstreeks 16.30 uur kregen de twee te horen dat ze nog zeker drie uur zouden vastzitten.
Op Brussels Airport mag zeker tot 18 uur geen enkel vliegtuig landen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM49
Weer slaat op hol: van 24 graden en zon naar 8 graden en mogelijks hagel. Hoe komt dat?
-
sneeuw
Van "slechte dag voor henneptelers" tot "nu hebben we iedereens tuin gezien": de grappigste tweets over de sneeuw
De sneeuw is niet alleen leuk om in te spelen en naar te kijken, hij vormt ook een onuitputtelijke bron voor humor. -
viral3
VIRAL3 SPECIAL: Drie uitschuivers die vooral voor de kijker plezant zijn
-
-
Zo bescherm je schoenen op de juiste manier tegen regen
-
Sneeuw
Code geel: opnieuw sneeuw in Vlaanderen, maar ochtendspits verliep normaal
Het KMI waarschuwt voor gladde wegen tijdens de ochtendspits door smeltwater en lage temperaturen. Op verschillende plekken is het intussen weer aan het sneeuwen. Ondanks de sneeuw was het echter een behoorlijk rustige ochtendspits, met wachttijden zoals gebruikelijk voor een dinsdagochtend. -
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
Hobbytuiniers houden hun moestuinen de komende weken maar beter goed in de gaten. Zodra de bodem begint op te warmen, het ’s nachts niet te hard afkoelt en het nu en dan blijft regenen, duiken slakken in groten getale op. Slakkenplagen zijn immers een typisch lentefenomeen. Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je het beste omgaat met slakken in de tuin. -
Spaargids.be
Dit is wat je jaarlijks uitspaart door elke dag boterhammen mee te nemen naar je werk
-
sneeuw
"Hopelijk blijft de sneeuw nog even liggen!": zeventiger langlauft voor zijn deur in Antwerpen
-
Weer
LIVE: Noodopvang voor duizend gestrande reizigers op Brussels Airport, reële kans op winterse neerslag tijdens ochtendspits
De hevige sneeuwval heeft het land in chaos gedompeld. Rond 11 uur was sprake van 1.300 kilometer vertraagd verkeer in heel België, goed voor de drukste ochtendspits van het jaar. Ook de avondspits draaide in de soep: er stond weer 500 kilometer file en in het westen van het land viel opnieuw sneeuw. Na 20 uur reden er in heel West-Vlaanderen geen bussen meer, na 21 uur gold dezelfde maatregel voor Oost-Vlaanderen. De regio rond Ieper, Diksmuide en Zonnebeke kreeg dan weer af te rekenen met een grote stroompanne. Honderden gezinnen zaten enkele uren zonder elektriciteit. Brussels Airport annuleerde 300 vluchten, voor duizend gestrande reizigers is er noodopvang voorzien. Volgens de jongste voorspellingen schuiven deze nacht zones van winterse neerslag over Vlaanderen. De ellende is met andere woorden nog niet helemaal voorbij. -
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.” -
Nog meer buien op het menu: “En de temperaturen blijven ook vrij triestig voor deze tijd van het jaar”
26 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerJan Verstrepen
Jean-Pierre Vispoel Rousseau
Patrick Roels
Christoph Wanzeele
bert Van den Bossche