Direct naar artikelinhoud
Studio 100

Pop-Up Theater Studio 100 nog open tot 2023 door nieuwe musical

Voorstellingen als deze ‘40-45' zullen zo lang kunnen spelen als Studio 100 wil.Beeld Joel Hoylaerts / Photonews

Niet alleen winkels groeien van een pop-up door naar een definitieve verkoopplek, ook theaters kunnen diezelfde evolutie doormaken. Zo maakte Studio 100 bekend dat het zijn Pop-Up Theater in Puurs-Sint Amands, dat het bouwde voor de spektakelmusical 40-45, zeker tot 2023 zal openhouden.

“We kunnen onze musicals nu zoveel verlengen als we willen”, zegt Studio 100-baas Hans Bourlon. Daarmee geeft hij meteen de belangrijkste reden aan waarom het mediabedrijf zijn Pop-Up Theater al zeker tot 2023 openhoudt.

“Als je een theater huurt, moet je vooraf vastleggen hoe lang je speelt”, zegt Bourlon. “Bij 14-18 moesten we vroeger vertrekken uit de Nekkerhal omdat er andere evenementen geprogrammeerd stonden. Dat is jammer. Nu ligt dat open”

De site in Puurs-Sint Amands is trouwens niet alleen beschikbaar voor de musicals van Studio 100. Zo vonden er eerder al het Gala van de Gouden Schoen en de grootse show ter ere van 30 jaar VTM plaats. Bourlon is er zich van bewust dat investeren in zo’n groot project als het Pop-up Theater een risico is. “Er zal moeten gespeeld worden,” zegt hij, “het is niet de bedoeling dat het theater op een gegeven moment drie à vier maanden leegstaat.”