AFP
Volledig scherm
© AFP

Primeur: politie San Francisco mag geen gezichtsherkenning gebruiken om criminelen te vangen

privacySan Francisco verbiedt als eerste stad in Amerika het gebruik van gezichtsherkenningssoftware door de politie en andere overheidsdiensten. Dat is opmerkelijk, aangezien de stad geldt als een van dé technologieharten van Amerika. De software is nog te gevoelig voor fouten en het gebruik is een inbreuk op de privacy van de inwoners van de stad, luidt het.

13 reacties

  • dirk belis

    5 jaar geleden
    Toch nog slimme mensen op de wereld.
  • willem merken

    5 jaar geleden
    Wat is beter een onschuldige even oppakken of een verkrachtende moordenaar laten lopen?
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Burgerrechten en privacy,ze zijn er wel mee.In bedrijven kan het.Misschien kunnen bedrijven tips geven aan politie die het niet mag.Kan of mag men nog iets doen zonder dat clubjes en dismeer ons op de vingers tikt.Onze veiligheid dar hebben ze maling aan maar wie misdadig is moet beschermd.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Iedereen heeft een paar dubbelgangers. En nog een groter aantal die op hem lijken. In de VS kan je bovendien nogal gemakkelijk onschuldig veroordeeld worden. Zelfs onschuldig de doodstraf krijgen in sommige staten. Sommige rechters spelen trouwens onder één hoedje met directeurs van geprivatiseerde gevangenissen. Om voldoende klanten aan te leveren. Dan zijn dergelijke camera's zeker op hun plaats.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    Nochtans indrukwekkend. Zo voor de vuist weg herken ik Bert Kruismans, Jan Peumans en Kristof Calvo.