Siska Schoeters presenteert ‘Goed gespeeld!’.© VRT

Antwerpse sportclubs duiken op in sportief spelprogramma ‘Goed gespeeld!’ met Siska Schoeters

Iedereen beroemd zal vanaf 13 mei worden vervangen door Goed gespeeld!, een sportief programma waarin vier sportieve duo’s het van maandag tot en met donderdag opnemen in hun vier verschillende sporttakken. Ook vijf sportclubs uit onze regio doen mee.

Tom Vets

Elke dag nodigt een duo de andere drie teams uit in hun sportclub, waar ze hun sport aanleren, de club laten zien én het uiteindelijk tegen elkaar opnemen in een proef. Ondertussen worden ze luid aangemoedigd door Siska Schoeters, die de presentatie voor haar rekening neemt. Het programma moet een voorsmaakje worden van de propvolle sportzomer met onder andere het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk, de Olympische en Paralympische Spelen.

In Goed gespeeld! zien we geen topsporters, wel fervente leden van amateurclubs. Van padel tot onderwaterhockey, van BMX tot golf, van frisbee tot rugby: de sportclubs en de kijkers krijgen niet alleen een inkijk in elkaars sport, maar ook in elkaars voorzieningen. Soms met wat gezonde jaloezie voor de luxueuze douches of heerlijke loempia’s in de kantine, of bewondering voor elkaars prijzenkast tot gevolg.

Joeri en Mieke van de padelclub uit Meerhout bijten de spits af.© VRT

In de eerste week doet Padel Club de Nethe uit Meerhout mee. Deelnemers Joeri en Mieke zijn een koppel. Joeri is trainer op de club en Mieke staat er regelmatig achter de toog, maar haar lach is te horen tot ver buiten de kantine.

Eerst doen, dan denken

In de tweede week spelen uitbater Eros en actiefste vrijwilliger Marc van golfclub Witbos uit Herentals onder andere tegen Klimclub Kajoe uit Deurne en BMX 2000 uit Dessel. Mathijs is Europees kampioen BMX, terwijl Jan-Viktor het jonge maar onbezonnen talent is. Hun motto is eerst doen, dan pas denken.

BMX 2000 uit Dessel: Mathijs is Europees kampioen BMX, terwijl Jan-Viktor het jonge maar onbezonnen talent is.© VRT

Ook nog uit ons gebied zijn de leden van hockeyclub Blackbirds uit Zandhoven. Niels en Laïs waren vroeger een koppel, maar het klikt beter op het sportveld dan ernaast.

Beperkende Vlaming

Niet alleen de eer staat op het spel, elke weekwinnaar wint een heleboel sportmaterialen én twee tickets voor de Olympische Spelen in Parijs. Omdat de thuisploeg het in de eigen sport te makkelijk zou hebben om de andere duo’s te verslaan, krijgt die een nadeel in de vorm van een BV: een Beperkende Vlaming. Die BV vervangt een van de twee spelers van de thuisploeg tijdens de proef. De deelnemende BV’s zijn Joris Hessels, Kim Van Oncen, Robin Keyaert, Jan Van Looveren en Linde Merckpoel.

Alice en Senne van Klimclub Kajoe uit Deurne.© VRT

Hockeyclub Blackbirds uit Zandhoven: Niels en Laïs waren vroeger een koppel.© VRT

Golfclub Witbos uit Herentals: Eros is de uitbater van de club, maar de ouderdomsdeken van deze week is Marc, de meest actieve vrijwilliger in Witbos.© VRT

‘Goed gespeeld!’, vanaf maandag 13 mei op VRT1 om 19.40 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER