Minstens 45 doden na overstromingen door dambreuk in Kenia

Bij een dambreuk in Kenia zijn zeker 45 mensen omgekomen. Dat melden de lokale autoriteiten. Het land wordt al enkele weken geteisterd door stortregens.

jvh
Bron: Reuters

De dam brak maandagochtend in de buurt van de stad Mai-Mahiu, in de Rift Valley, ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van Nairobi. Huizen werden weggespoeld en wegen kwamen onder water te staan. Door het vroege uur werden de meeste inwoners verrast in hun slaap.

De slachtoffers zijn voornamelijk vrouwen, kinderen en ouderen. “Wellicht probeerden ze te vluchten en werden ze meegesleurd door de moddermassa”, verklaarde politiechef Samuel Ndanyi. Het dodentol kan nog verder oplopen aangezien de reddings- en bergingswerken in het getroffen gebied nog bezig zijn.

Vrijdag riep de Keniaanse regering de bevolking op om zich voor te bereiden op nog zwaardere regenval en meldde ze dat het dodental door de overstromingen sinds maart al 76 bedroeg.

Kenia en een groot deel van Oost-Afrika worden al enkele weken geteisterd door seizoensregens, die zwaarder zijn dan normaal als gevolg van het klimaatfenomeen El Niño.

LEES OOK. Klimaatopwarming gaat nog sneller dan voorspeld, en naar de oorzaak is het gissen: “We dreigen onbekend terrein te betreden”

© AFP

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER