© Margo Tilborghs

Beste Nederlandstalige stripalbum: "En de Willy Vandersteenprijs gaat naar … van der Steen"

In het Suske en Wiske Kindermuseum werd gisteren de zevende Willy Vandersteenprijs uitgereikt. Die ging naar de Nederlander Wilbert van der Steen voor zijn stripalbum Zon. Het was meteen ook de start voor twintig jaar Kindermuseum.

Margo Tilborghs

De Willy Vandersteenprijs bekroont het beste Nederlandstalige album van het voorbije jaar. De prijs is een initiatief van Stripgids in samenwerking met Sabam For Culture en de erven Vandersteen. Uit de 150 ingezonden albums werd Zonvan Wilbert van der Steen als winnaar gekozen. De Nederlander krijgt een cheque van 5.000 euro en een tekening van de vorige winnaars, Gerben Valkema en Eric Hercules. Die wonnen vorig jaar de prijs met Elsje Maakt ­Geschiedenis.

Zon is het verhaal van een bastaardjongen die door zijn moeder verafschuwd wordt, maar door zijn opa op handen wordt gedragen omdat hij het familiebedrijf kan overnemen.

De prijsuitreiking was meteen het startschot van een feestelijk verjaardagsweekend in het Suske en Wiske Kindermuseum. Dit weekend wordt de twintigste verjaardag van het museum gevierd. Een heel weekend lang is het geopend. Iedere bezoeker krijgt een glaasje bubbels en een plakje cake. De toegang kost 5 euro, reserveren is niet mogelijk.

www.suskeenwiskekindermuseum.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER