maandag 19 november 2018 - Alken
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De zetel in Jurgen zijn living heeft plaats moeten maken voor een fontein, waterval en heel wat kerstbomen en versiering. Jozef Croughs

Kerstfanaat Jurgen Bollen trekt alle registers open op nieuwe woonplaats

“Iedereen welkom om bij ons thuis Kerstmis te vieren”

ALKEN

Terwijl velen hun kerstboom nog van zolder moeten halen, zit Jurgen Bollen (27) al in de laatste fase van het plaatsen van zijn kerstversiering. Vanaf 30 november zet hij immers de deuren van zijn Christmas House weer open voor het grote publiek. Bezoekers moeten daarvoor wel naar zijn nieuwe stekje in de Koutermansstraat in Alken. “Vorig jaar kon ik nog 20.000 bezoekers ontvangen in het huis van mijn mama in de Grootstraat. Dit jaar wil ik dat aantal verdubbelen”, vertelt Jurgen.

Wie naar de sporthal in Alken rijdt, kan er niet naast kijken. Duizenden lichtjes omarmen het laatste huis in de Koutermansstraat. De buurtbewoners zijn er al wat gewoon door de speeltuin en sporthal in hun buurt, maar aan de invasie van de duizenden bezoekers aan Jurgens Christmas House zullen ze toch moeten wennen.

“Mijn passie voor Kerstmis is er altijd al geweest”, herinnert Jurgen zich. “Toen ik jong was, ging ik de kerstbomen opzetten en versieren bij mijn oma’s, familie en zelfs vrienden van mijn ouders. Toen ik achttien werd en zelf met de wagen mocht rijden, is het wat uit de hand gelopen. Ik werkte en verdiende wat geld en heb mijn mama, die jaarlijks een verouderd exemplaar zette, verrast met een mooie eigentijdse kerstboom. Die aankoop betekende de echte start van mijn liefde voor Kerstmis. Ik denk dat ik in de afgelopen jaren tussen de 60.000 en 70.000 euro geïnvesteerd heb in kerstattributen”, bekent Jurgen.

Het jaar begint voor Jurgen met het bezoeken van kerstbeurzen. Daar kijken hij en zijn vriend naar de nieuwste modetrends en -kleuren en kopen het nieuwe materiaal aan. Vervolgens worden de plannen opgemaakt voor de inrichting.

Parking

Dit jaar was het wel spannend, omdat Jurgen nu een nieuw huis mocht aankleden. Daarmee zijn de problemen waarmee hij de afgelopen jaren te maken kreeg, door het overdonderend succes, ook meteen van de baan. “Toen ik mama vertelde dat ik een huis gekocht had, hoorde ik een zucht van opluchting. Eindelijk krijgt ze terug rust in haar eigen huisje”, lacht Jurgen. “Onze nieuwe woning ligt aan het einde van de weg en de megagrote parking recht voor mijn deur moet de komst van de duizenden bezoekers in goede banen leiden.”

Het nieuwe huis biedt niet alleen meer parkeergelegenheid, maar ook meer ruimte. “We hadden dus nog meer materiaal nodig en konden nog creatiever te werk gaan. Het is voor ons een droomhuis met veel hagen en bomen waarlangs men binnenkomt. Elke ruimte werd aangekleed. De zetel in onze living heeft plaats moeten ruimen voor een fontein en waterval waardoor 18.000 liter water wordt gepompt.” Nog wat meer cijfers: Jurgen moet 350.000 lichtjes van stroom voorzien en er werden 18.000 glazen bollen en 35 kerstbomen gebruikt. “Maar dat is lang nog niet alles. Een groot deel van de stock ligt nog opgeslagen op de bovenste verdieping bij mijn oma”, vertelt Jurgen.

Van 30 november tot 6 januari stelt Jurgen zijn Christmas House open. Zijn oma staat dan in voor het bakken van pannenkoeken, terwijl zijn ouders de tap en kassa beheren. Er is ook een verwarmde kersttent met jeneverbar en er zijn warme broodjes te verkrijgen. “Kerstmis is een familiefeest en dat is precies wat wij doen: iedereen bij ons thuis uitnodigen om Kerstmis te vieren”, besluit Jurgen. 

Jurgens Christmas House is van 30/11 tot 06/01 geopend van zondag tot donderdag van 15 tot 23 uur en op vrijdag en zaterdag tot 1 uur. Gratis inkom.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws