Direct naar artikelinhoud
Fraude in het voetbal

Fans onthalen trainer Leko op applaus op training Club Brugge

Ivan Leko tijdens de Club-training van deze ochtend.Beeld BELGA

Club Brugge-coach Ivan Leko, die eerder deze week in de cel zat in het kader van het fraudeonderzoek in het Belgisch voetbal, werd vandaag op training enthousiast onthaald door de aanwezige supporters.

Precies om half tien wandelden de spelers van Club Brugge het stadion uit richting het oefenveld, samen met trainer Ivan Leko. Het was lang niet duidelijk of hij effectief de training zou geven, aangezien het gaat om de laatste training voor het interlandweekend.

Een vijftigtal supporters stonden hem op te wachten en onthaalden hem op luid applaus. Leko zelf oogde vrij ontspannen en zwaaide naar de supporters. De trainer werd woensdag aangehouden in de zaak rond witwaspraktijken in het voetbal en kwam pas gisteravond vrij. Hij werd wel in verdenking gesteld.

'Ik heb nog geen idee hoe mijn reputatie als voetbalcoach hier onder geleden heeft'
Ivan Leko

“Ik heb net twee dagen in de gevangenis gezeten, dat was heel zwaar voor mij", vertelde Ivan Leko nadat hij de training leidde bij Club Brugge. "Ik heb nog geen idee hoe mijn reputatie als voetbalcoach hier onder geleden heeft, dat zal nog moeten blijken. Of ik zelf een klacht ga indienen? Ik heb daarover nog geen beslissing genomen. Eén ding is zeker, ik zal terugvechten. Met de steun van mijn familie, mijn vriendin, mijn club en de supporters.”