Het toekomstplan moet de visie van Hove op het vlak van wonen, groen en mobiliteit vastleggen.© BELGA

Nieuw toekomstplan voor Hove zet in op groen, bereikbaarheid en woonkwaliteit

Hove -

De gemeente Hove maakt werk van zijn Beleidsplan Ruimte. De tussentijdse conceptnota werd voorgelegd aan de gemeenteraad. Nu mogen de inwoners voor een tweede maal hun opmerkingen geven over de toekomst van Hove.

Op aanzet van Vlaanderen moeten steden en gemeenten een Beleidsplan Ruimte opmaken. Dit moet het structuurplan vervangen en de gemeentelijke visie op lange termijn op het vlak van onder andere wonen, mobiliteit, groen, water en klimaat duidelijk maken.

“Ik hoor iedereen stellen dat we open ruimte en groen moeten we bewaren. Dit is makkelijk gezegd maar moeilijk gedaan. We hebben nog geen sluitend antwoord op alles met dit startdocument. Maar de kwaliteiten van Hove staan nu zwart op wit en het echte werk kan beginnen. Dat is de vraag beantwoorden: wat waar moet komen en waarom”, zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Wim Bollaert (Fan van Hove).

Tegen eind 2025 wil Hove het plan hebben. Eerst mogen de inwoners hun mening geven over het concept. Na de eerste inspraakronde werd duidelijk hoe zij hun gemeente zien. Als een rustige woonplaats in het groen met goede voorzieningen nabij de stad. Deze kwaliteiten van wonen, groen en bereikbaarheid wil de gemeente behouden in het Beleidsplan Ruimte. (fisp )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hove