Single en aan het daten? Dan laat je je baard maar beter staan

© Getty

Ben je vrijgezel en op zoek naar een vrouwelijke partner? Dan wordt het hoog tijd om je gezichtshaar te laten groeien. Een nieuwe studie toont namelijk aan dat mannen met baarden als aantrekkelijker worden gezien.

Camille Van Puymbroeck

Voor de één is een man zonder baard geen optie, voor de ander is het niet per se een vereiste. Toch is de kans groot dat ook die tweede groep eerder valt voor een man met gezichtshaar. Een studie van dating.com toont namelijk aan dat maar liefst 86% van de vrouwen een man mét baard verkiest boven een man zonder.

Volgens de deelnemers aan het onderzoek zouden mannen met baarden als mannelijker en meer volwassen worden gezien. Mannen die op hun datingprofiel minstens op één foto een baard hebben, krijgen daardoor maar liefst drie keer meer matches. Een onderzoek van de University of Queensland uit 2020 legde ook een verband tussen gezichtshaar en hoe vruchtbaar we iemand inschatten, hoewel dat verband volgens diezelfde studie enkel psychologisch is.

Hoe je je baard onderhoudt, doet er echter ook toe. Voor 77% van de mannelijke deelnemers aan de studie van dating.com was een slecht getrimde baard of snor een absolute no-go, terwijl vrouwen te vinden waren voor een stoppelbaard. De snor was dan weer minder geliefd. Uit het onderzoek van de University of Queensland blijkt trouwens ook dat vrouwen met een grote afkeer voor vlooien en luizen net minder snel vallen voor een man met baard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer