Open of dicht? Controversiële slagbomen leiden tot discussie over sluipverkeer
De slagbomen op een aantal voormalige invalswegen naar de Lokerse industriezone blijven een twistappel in de gemeenteraad. De slagbomen moeten verhinderen dat zwaar verkeer via woonwijken naar de bedrijvenzone rijdt.
“Aan de Spieveldstraat en de Dieptestraat staan de slagbomen al geruime tijd open. Tegelijk werd sinds deze zomer de Heikantstraat richting Zele afgesloten ter hoogte van de spooroverweg met het kruispunt met de Brandstraat. Dat leidt tot diverse sluiproutes door de wijk Spoele en heel Lokeren Zuid”, stelde gemeenteraadslid Ron Van Kersschaver (Vooruit) tijdens de jongste gemeenteraadszitting.
“De stad heeft zich verbonden om een wijkcirculatieplan op te maken, om het sluipverkeer zo veel mogelijk te ontmoedigen. Open barelen in combinatie met het afsluiten van de Heikantstraat ondermijnen dit.” (Lees verder onder de foto)
Schepen Sabine Van Rysselberghe (Lokaal Liberaal) stelt dat er volgens haar geen problemen zijn met de slagbomen in de Diepestraat. “De slagboom aan de Spieveldstraat staat inderdaad nog open nadat er werken aan de nutsleidingen werden uitgevoerd. We plannen er nu ook rioleringswerken. Die planning is nog niet vastgelegd. Dan kunnen we ook de werking van de slagboom bekijken.”
Foutieve informatie
“De situatie in de Heikantstraat is nog altijd een proefopstelling. Maar we krijgen er geen negatieve reacties meer”, aldus de schepen, die meent dat er geen probleem is met de dading die werd opgesteld met de wijkcomités. “We voldoen aan alle afspraken”, luidt het.
Gemeenteraadslid Philippe Van Streydonck (N-VA), die in een bedrijf in de betrokken industriezone werkt, betwist de uitspraken van de schepen. “De slagboom aan de Diepestraat werd drie maanden geleden al stukgereden is nooit hersteld.”
“De technische dienst van de stad Lokeren heeft de restanten van de paal afgebroken om passanten niet verder in gevaar te brengen. De schepen is dus niet op de hoogte van de problematiek en geeft steeds foutieve informatie”, zo vat Van Streydonck het samen.