Naast de belaging na de relatiebreuk, stond de man ook terecht voor geweld tijdens de relatie.© Shutterstock

Man (32) belt na relatiebreuk 400 keer naar vrouw… in 24 uur tijd: 30 maanden cel

Putte -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een 32-jarige man uit Putte veroordeeld tot dertig maanden voorwaardelijke celstraf voor ernstig familiaal geweld. Er was sprake van scheldpartijen, maar ook van slagen en bedreigingen. En van belaging: zo belde hij vierhonderd keer naar de vrouw in één dag tijd.

Theo Derkinderen

Het onderzoek startte in mei 2022 al op. Toen maakte de sociale dienst van een ziekenhuis zich ernstig zorgen over de relatie die S.S. had met zijn vriendin. Er was immers sprake van verbaal en fysiek geweld. “Hij schold de vrouw uit voor uitschot, zei dat ze een slechte moeder was en dat ze het rotste wijf was dat er bestond. En er was ook een melding van een voorval dat hij haar zou proberen wurgen hebben”, lichtte procureur Nele Poelmans toe.

Aanleiding voor alles was een bezoek van de politie in de gezinswoning omdat er een sociaal onderzoek moest worden uitgevoerd. “Bij mevrouw werden later blauwe plekken in de nek aangetroffen en S.S. zou er ook mee gedreigd hebben om het zoontje van de vrouw in een beek te gooien.”

Na een nieuwe discussie vluchtte de vrouw naar haar ouders. “En toen het dossier klaar was om voor de rechtbank te brengen, escaleerde alles opnieuw. Dat gebeurde toen de vrouw had beslist om een punt achter de relatie te zetten. Het gevolg was een karrenvracht aan berichtjes en telefoontjes naar de vrouw. Zo stelde de politie vast dat de man niet minder dan 416 keer naar de vrouw had gebeld in 24 uur tijd. Daarnaast stuurde hij ook 150 berichtjes en 51 audioberichten”, aldus nog Poelmans.

Via sms

“Hoe het zo ver is kunnen komen? Mijn cliënt gebruikte alcohol en drugs. Maar daar wil hij zich niet achter verstoppen”, reageerde de advocate van S.S., Veronique Gysbrechts. “Hij vernam het nieuws van de relatiebreuk via een sms’je. Op die manier gedumpt worden is natuurlijk nooit een fijne ervaring en voor hem viel dat emotioneel bijzonder zwaar. Uit pure onmacht is hij beginnen bellen en berichtjes sturen.”

De rechtbank legde S.S. nu dertig maanden cel op, maar wel met uitstel. Daarnaast werden er aan de man enkele strenge voorwaarden opgelegd. Volgt hij die niet of niet goed op, dan riskeert hij alsnog een effectieve straf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen