Zeventien Nijlense handelaars nemen tijdens de week van 13 tot 19 mei deel.© rr

Nijlense handelaars vieren Week van de Stenen Winkel van 13 tot 19 mei: “Koop lokaal en win”

Nijlen -

In een tijd waarin online winkelen steeds populairder wordt en de uitdagingen voor stenen winkels toenemen, zetten de handelaars van Nijlen een krachtig statement neer. Van 13 tot en met 19 mei nemen zij deel aan de ‘Week van de Stenen Winkel’, een initiatief dat lokale stenen winkels viert en ondersteunt.

De ‘Week van de Stenen Winkel’ bestaat al langer in Nederland en waait nu over naar België. Het is een gelegenheid voor lokale handelaars om iets speciaals te doen voor hun klanten, als een teken van waardering voor hun steun en als viering dat de deuren van hun winkel openstaan. Dit kan variëren van kleine geschenkjes bij aankopen tot het organiseren van loterijen met mooie prijzen.

Annick Helsen van Kopie X, een van de deelnemende handelaars, benadrukt het belang van stenen winkels en horecagelegenheden voor de lokale gemeenschap. “Stenen winkels en horeca zorgen voor beweging in een dorp. Ze geven met andere woorden leven aan het dorp. Mensen komen buiten, ontmoeten elkaar en zo ontstaat verbinding. Tegenwoordig kan je alles van achter een computer regelen. Je hoeft eigenlijk voor niets nog buiten te komen. Maar mensen zijn gezelschapsdieren. Anderen ontmoeten is zo belangrijk”, zegt ze.

Verbinding

“Een winkel is niet alleen een plek waar je iets koopt, het is ook een plek van verbinding. Het bestrijdt eenzaamheid en maakt van ons dorp een warme en persoonlijke omgeving. Sommige mensen kunnen alleen in een winkel of horecazaak hun verhaal kwijt. We mogen dat nooit verliezen. Kies daarom voor een levendig dorp en koop lokaal”, aldus nog Helsen.

De lijst van deelnemende handelaars in Nijlen is groot en omvat een breed scala aan winkels en horecagelegenheden, waaronder Ditto, Verola, Kleine Baas, IJshoeve, Heavenly Beauty, Passo, Shop Lou, Fee en Amedee, Optiek Louis, Dingenen en Co, Sublims, ‘t Kipke, Sus & Mus, Woeffies & Friends, Mania en Barril en Kopie X.

Door deel te nemen, maak je kans op cadeaubons ter waarde van 1.500 euro. Dat kan je doen door drie verschillende stempels bij de deelnemende handelaars te verzamelen.(hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners