Galerie De Ludo.© Patrick De Roo

Antwerpen verliest kunstgalerie: de Ludo in Lange Kievitstraat sluit de deuren

Antwerpen -

Antwerpen neemt afscheid van een kunstgalerie. Domien Delforge, bekend als cartoonist Studio Stoutpoep, sluit na iets meer dan een jaar de deuren van de Ludo. Om de galerie een waardig afscheid te geven, organiseert hij een laatste expo met eigen werk.

Laurens Van Aert

Midden maart 2023 opende Domien Delforge zijn eigen galerie in de Lange Kievitstraat. De Ludo zou een plek worden waar artistiekelingen van uiteenlopend allooi hun werk tentoonstellen.

LEES OOK. Domien Delforge van Studio Stoutpoep opent galerie ‘de Ludo’: “Tegenwicht bieden aan exclusieve en selectieve Antwerpse galerijen ”

Iets meer dan een jaar later is het verhaal van de Ludo geschreven. “Het was een korte rit. Een toffe rit. Een frustrerende rit”, valt te lezen op de Instagrampagina van de galerie. Domien Delforge zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Domien Delforge in de Ludo.© Patrick De Roo

Delforge, die in augustus voor het eerst vader wordt, zwaait af in schoonheid. Hij organiseert een sluitingsfeest en een slotexpo op 10 en 11 mei. “De expo gaat over nakend vaderschap, een zoektocht naar jezelf en de vraag of jezelf vinden een doelstelling moet zijn of net niet”, aldus Delforge in een persbericht.

“Het gaat om successen, falen, angsten en emoties in een wereld die steeds gekker aan het worden is en waarin binnenkort een zoon zal verschijnen en opgroeien. Het gaat om zoeken of ik bankier of artiest ben en hoe ja en welke verhouding”, besluit de cartoonist.

LEES OOK. De schaamteloos grappige vetzakkerij van Domien Delforge, bankdirecteur en cartoonist

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Jong in Antwerpen