© Kioni Papadopoulos

Kappers moeten handen drie maal per dag wassen

ACV bouw, industrie en energie houdt op 21 september een sensibiliserings- en preventieactie in kapsalons in het hele land. Met een speciale publicatie ‘Doe het 3 maal per dag!’ wil de vakbond de meer dan 3.000 werknemers in de sector sensibiliseren om steeds handschoenen te dragen en de handen drie keer per dag te hydrateren.

Volgens de christelijke vakbond ziet in België een op de vier werknemers zich genoodzaakt de sector vroegtijdig te verlaten, onder andere omwille van huidziekten en allergieën die het gevolg zijn van het dagelijks gebruik van cosmetica en het rechtstreekse contact van chemische bestanddelen met de huid. “Er wordt in de sector nog steeds onvoldoende aandacht besteed aan een passende bescherming en verzorging van de huid”, klinkt het.

Water en shampoos tasten de natuurlijke huidvetten aan. Als die natuurlijke huidbescherming verdwijnt, reageert de huid als een spons en absorbeert zij de irriterende en allergene substanties van cosmetische producten.

De ploegen van ACV bouw, industrie en energie willen op 21 september zowat 500 kapsalons bezoeken. Met de actie wil de vakbond het belang benadrukken van “een echt nationaal en Europees gezondheids- en veiligheidsbeleid in een sector die voornamelijk uit kmo’s bestaat”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER