© Theo Borgermans

Zwaar vandalisme in Mariapark in Lommel-Werkplaatsen

Lommel

Vandalen hebben zaterdagnacht zwaar uitgehaald in het Mariapark aan de Martinus Van Gurplaan in Lommel-Werkplaatsen. In de Lourdesgrot werd een groot Mariabeeld helemaal stuk geslagen. Er zijn ook bloemen gestolen. De politie is met een onderzoek gestart maar van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

“De voorbije weken is er sterk toegenomen vandalisme in het Mariapark. Voor de vele vrijwilligers die zich voor het park inzetten is dit een grote ontgoocheling. Op 1 mei ging er het nieuwe bedevaartseizoen van start. Er worden de komende weken nog veel bedevaartgroepen verwacht. De vele vrijwilligers hadden zich met het oog op het nieuwe bedevaartseizoen met hart en ziel ingezet om het park op te kuisen en nu gebeurt dit. Niet te begrijpen”, zegt Koen In ’t Ven namens de vrijwilligers van het Mariapark.

Eerder dit jaar werd er ingebroken in de Sint-Barbaraparochiekerk die pal naast het Mariapark gelegen is. Daar werd een toegangsdeur aan de zijkant van het gebouw volledig vernield zodat tot vervanging moest worden overgegaan.

 (tb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer