Deze man vecht al vier jaar tegen ISIS voor zijn plezier: “Ik hou gewoon van doden. Het maakt me niet uit wie de vijand is”

© ISOPIX

Een Britse ex-militair vecht al sinds 2013 aan de zijde van de Koerden tegen terreurgroep ISIS in Syrië. Hij doet dat niet zozeer uit een ideologisch of politiek oogpunt, maar voor zijn plezier. “Geef me een geweer en ik zal vechten.”

rrln

De Russische nieuwssite Lenta spoorde de ongeïdentificeerde man op en sprak met hem, meldt Daily Mail. Naar eigen zeggen diende hij een tijdlang in het Britse leger. Tijdens een missie kwamen hij en zijn collega’s terecht in een hinderlaag. De Brit was één van de weinigen die het overleefden. De dood van zijn vrienden maakte hem “bloeddorstiger”, maar dat kwam puur door het geweld. “Het was niet persoonlijk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Later zou de man zijn gerekruteerd als huurling door oud-kameraden en trok hij naar Syrië om de vechten aan de zijde van de Koerden tegen Islamitische Staat. Allemaal om zijn honger naar dood en verderf te stillen, beweert de Brit. “Ik hou gewoon van doden. Het maakt me niet uit wie mijn vijand is: ISIS, Assad (de president van Syrië, nvdr.) of Barzani (de leider van de Koerden in Irak, nvdr.). Geef me een geweer en ik zal vechten.”

Geen politiek. Gewoon vechten

Van politiek moet de man dan ook niets weten. “Ik weet dat Rusland Assad steunt. Er komen heel wat belangen bij elkaar in zo’n situatie. Het is zeer moeilijk om te begrijpen wie goed is en wie slecht. Maar ik wil gewoon vechten. Ik hoef niet te begrijpen wat er allemaal gebeurt.”

Nog niet genoeg gedood

De Brit, die binnenkort zijn huidige basis verlaat om in het noorden van Syrië verder te strijden, stelt dat hij tot op heden 26 leden van ISIS heeft gedood. De man hoopt echter dat het aantal zal stijgen. “Het zijn er nog niet genoeg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen