© rdr

Uitbreiding Goolderheide

De provincieraad heeft het Provinciale Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) voor Goolderheide definitief goedgekeurd. Hierdoor kan het familie- en vakantiepark Goolderheide uitbreiden.

RDr

Het park is vandaag meer dan 25ha groot met 3 zwembaden en een recreatieplas, drie speeltuinen en meerdere sport- en spelfaciliteiten. Het park telt 887 kampeerplaatsen met een aanbod dat varieert van verhuurtenten, trekkershutten, seizoensplaatsen tot 627 vaste jaarplaatsen voor caravans.

”Goolderheide kan uitbreiden met een motel van 36 tot 60 eenheden, 200 bungalows en een overdekt zwembadcomplex. Om in te spelen op het zakentoerisme worden vergaderruimten voorzien. Omdat de beschikbare ruimte te klein is, voorzien we via dit PRUP een uitbreiding van het recreatiedomein met 10ha", zegt gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening Inge Moors (CD&V).

Het openbaar onderzoek leverde drie bezwaarschriften op en kleine aanpassingen werden geformuleerd. Concreet betekent dit dat bosgebied herbestemd wordt tot recreatiegebied. Het bosgebied is eigendom van Goolderheide. Het verlies aan bos wordt gecompenseerd ten zuidwesten van het vakantiepark. Enkele percelen gelegen tussen het huidig vakantiepark en de bossen rondom de jeugdbeweging worden herbestemd naar bosgebied. Er is ook een oplossing voor de zonevreemde parking, die gelegen is tegenover het vakantiepark: het landbouwgebied dat door de parking ingenomen wordt, wordt gecompenseerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer