© Reuters

Prins Harry is in het Verenigd Koninkrijk, maar zal vader Charles of broer William niet zien

De Britse prins Harry is op dit moment in het Verenigd Koninkrijk om de tiende verjaardag van de Invictus Games te vieren. Van vader Charles en broer William was geen spoor te bekennen. Meer nog: de Britse koning hield een eigen feestje, amper drie kilometer verderop.

mtm

De Invictus Games vormen een door prins Harry opgericht multisportevenement voor militairen en veteranen die tijdens hun diensttijd psychische of lichamelijke verwondingen hebben opgelopen. De eerste editie, die in 2014 plaatsvond in Londen, werd destijds bijgewoond door (toen nog kroonprins) Charles, zijn echtgenote Camilla en Harry’s broer prins William.

Ter ere van de tiende verjaardag van ‘zijn’ spelen keerde prins Harry terug naar het Verenigd Koninkrijk. Deze keer stuurden zowel zijn vader, stiefmoeder als broer hun kat. Volgens de Britse media staat er gedurende het hele verblijf van Harry in het Verenigd Koninkrijk ook geen ontmoeting met Charles en/of William op de agenda.

Meer nog: tijdens de festiviteiten voor de Invictus Games in Londen hield koning Charles een eigen feestje en organiseerde hij het eerste tuinfeest van het jaar in Buckingham Palace.

Toch was er één familielid die Harry wél ging bijstaan: Charles Spencer, Harry’s oom en broer van wijlen prinses Diana. Harry en zijn oom werden al knuffelend gespot, buiten aan St Paul Cathedral.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER