donderdag 15 november 2018 - Handbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Handbal

Bocholt blijft leider

Bocholt blijft ook na negen speeldagen het klassement in de BeNeleague aanvoeren. In de aanloop naar de Europabekerwedstrijd tegen het Spaanse Cuenca geraakte de Belgische kampioen zonder kleerscheuren voorbij Sasja.

Van de leider verwacht je een vlotte zege op het veld van het nummer elf. Maar een gezondheidswandeling werd het niet in Hoboken. Niet dat Sasja voor vuurwerk zorgde, het was integendeel Bocholt dat een aantal keer verzuimde de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. De Limburgers, die aan de rust met 14-18 leidden,  liepen in de tweede helft even zes doelpunten uit (15-21 en 17-23) maar lieten Sasja helemaal langszij komen (26-26 na 50’). In de laatste tien minuten haakte Sasja af en zorgde Bocholt alsnog voor een 31-35-zege. Visé, Lions en Hurry Up hebben volgend weekend ook Europabekerverplichtingen en moesten dus ook midweek aan de slag. Visé versloeg Nederlands kampioen Aalsmeer (31-26), Lions maakte brandhout van Hurry Up (38-26). In het klassement behoudt Bocholt één punt voorsprong op Visé, Lions snoept Aalsmeer de derde plaats af, maar de achterstand op Bocholt loopt al op tot vijf punten. (ik)

Voor Bocholt scoorden: Winters 9, Wertelaers 2, Valkenborgh 3, Spooren 5, D. Kedziora 7, Kooijman 3, Meijer 6.