Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Virtual reality helpt in ontwikkeling nieuwe medicijnen

Virtual reality (VR) is vooral gekend als populair gadget in de gamewereld. Maar de mogelijkheden van de technologie gaan verder dan dat. Virtual reality wordt nu ook ingezet in de medische sector bij de ontwikkeling van geneesmiddelen.

1 reactie

  • CV DL

    5 jaar geleden
    daar hebben we niet veel aan als de medicijnen onbetaalbaar zijn
  1. “Aarde warmt op, maar bovenste atmosfeer koelt af”: wat is de oorzaak van de atmosferische paradox?
    PREMIUM

    “Aarde warmt op, maar bovenste atmosfeer koelt af”: wat is de oorzaak van de atmosferi­sche paradox?

    Door de klimaatverandering warmt het aardoppervlak op terwijl de bovenste atmosfeer afkoelt. Hoewel klimaatmodellen dit fenomeen - de atmosferische paradox - al lang hebben aangetoond, bevestigt een studie dit nu ook aan de hand van satellietgegevens. Wetenschappers vrezen vooral een hoger risico op botsingen van satellieten in een baan om de aarde met ruimtepuin. Mogelijk zijn er ook gevolgen voor de ozonlaag en bepaalde weerpatronen.
  2. EXCLUSIEF. De wetenschapper achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehouden om achter mijn droom aan te gaan”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. De wetenschap­per achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehou­den om achter mijn droom aan te gaan”

    Vanaf morgen ligt het eerste album van de nieuwe Kiekeboes ‘Uranium-235' in de winkel. Hierin dompelt scenarist Nix (Marnix Verduyn) de 21-jarige Fanny Kiekeboe onder in de wereld van kernenergie. Geen probleem voor hem, want naast stripmaker is hij wetenschapper. Hoeveel van die achtergrond sijpelt er door in een scenario? Waar trekt hij de grens tussen feit en fictie? En kan je Fanny nucleaire mopjes laten maken? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters ging exclusief kijken in de tekenstudio van de wetenschapper achter de Kiekeboes.