© BELGA

REACTIES. Thorsten Fink: “Terechte uitslag”, Ivan Leko: “We verdienden de zege iets meer”

Na afloop van het 1-1-gelijkspel tegen Standard sprak STVV-coach Thorsten Fink van een terechte uitslag. “Wij waren beter in de eerste helft, in de tweede helft was Standard gevaarlijker”, vond Fink.

Pieter Vanlommel

Fink voerde vier wissels door ten opzichte van de nederlaag tegen AA Gent van vorige week. “Met Barnes, Vanwesemael en Ito wilde ik diepgang brengen omdat ik verwachtte dat Standard net als op Stayen hoog druk zou zetten”, verklaarde de STVV-coach. “Dat gebeurde ook, maar we gingen er goed mee om. Al hadden we het in balbezit soms beter kunnen doen. Al bij al is 1-1 een eerlijke uitslag. We houden de kloof op Standard op zes punten, dat was onze doelstelling vandaag.”

Collega Ivan Leko was niet tevreden met de puntendeling. “Maar ik kan mijn spelers niets verwijten, want ze zijn er van de eerste tot de laatste seconde vol voor gegaan. Een gelijkspel is geen slecht resultaat tegen een ploeg als STVV dat heel goed voetbal brengt. Maar naar mijn gevoel verdienden we de overwinning iets meer. Als de bal op de stip ging op het einde, hadden we de drie punten wellicht ook beet. Maar in een seizoen waarin alles een beetje tegenzit, vallen ook deze beslissingen in ons nadeel. Het zij zo.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer