Marieke Van Pee, eigenaresse van lingeriewinkel Eva's Appel in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Marieke Van Pee, eigenaresse van lingeriewinkel Eva's Appel in Gent. © Jan Aelberts

1 op de 4 vrouwelijke zelfstandigen zou het anderen afraden: “Als vrouw een zaak starten? Begin er niet aan”

Steeds minder vrouwen in ons land stampen een eigen zaak uit de grond. Vooral het statuut maakt de drempel hoog om de stap te wagen. "In andere sectoren heeft men het over quota, maar bij zelfstandigen worden vrouwen over het hoofd gezien."

11 reacties

  • Frank De Witte

    5 jaar geleden
    Inderdaad, begin er niet aan, wordt ambtenaar. Veel gemakkelijker. 1 jaar ziek = 1 jaar loon zonder te werken, enkel incasseren, zo simpel kan het leven zijn.
  • Thierry Vansweevelt

    5 jaar geleden
    Ze hebben gelijk, maar ook mannen zijn ontevreden. Laag pensioen, weinig zekerheid over inkomen. Mijn vrouw gaat binnenkort opgeven en huisvrouw worden. Goed voor mij! Heeft ze weer rust.
  • jozeg de boeck

    5 jaar geleden
    Zelfstandige worden en iets opbouwen is voor 9 van de 10 dodelijk voor de gezondheid, fysisch en psychisch.
  • JOris VVlaenderen

    5 jaar geleden
    @patrick weyers... met dank aan jullie zelfstandige voorvaderen???? Ik ken er vrij veel die op hun 50/55 op rust konden gaan. Wel na hard werken, maar niet alleen door dat werken hoor!
  • lodewijk maesen

    5 jaar geleden
    ja wat willen ze ..dat klanten verplicht worden bij vrouwelijke zelfstandige te kopen?
  1. PREMIUM

    Premier schiet 'dubbele ministers' van Jambon meteen af

    Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) lanceerde afgelopen weekend een opvallend voorstel voor de federale regeringsonderhandelingen. Hij wou in de volgende federale regering een reeks ministerportefeuilles verdelen tussen een Nederlands- en een Franstalige minister. De Vlaamse minister van Werk in de federale regering zou dan nauw samenwerken met zijn collega van Werk in de Waalse regering, aldus Jambon. Volgens Jambon moeten naast arbeidsmarkt onder meer ook de bevoegdheden gezondheidsbeleid "op één hand komen". "Je kan dat al voorbereiden door ze te splitsen binnen de federale regering. We moeten naar een ander model gaan." Net als de PS reageerde premier Sophie Wilmès (MR) meteen afwijzend op het voorstel. "Als minister op het federaal niveau moet je het hele land verdedigen. Het maakt niet uit van je welke zijde van de taalgrens je komt."