Einde van een tijdperk! Thiago Silva verlaat na vijftien jaar Europa en keert terug naar eerste liefde Fluminense

© Action Images via Reuters

Thiago Silva keert na de laatste wedstrijd dit seizoen bij Chelsea terug naar zijn eerste club Fluminense. Dat hebben de Engelse en Braziliaanse club gezamenlijk bekendgemaakt.

Guy Van Den Langenbergh
Bron: BELGA

De 39-jarige Braziliaan kwam in de zomer van 2020 transfervrij over van PSG. Hij speelde ruim 150 wedstrijden voor de Londenaars, waarmee hij de Champions League, het WK voor clubs en de Europese Supercup won. Ondanks zijn gevorderde leeftijd is hij dit seizoen nog vaak basisspeler bij Chelsea, de nummer zeven uit de Premier League. Eind vorige maand maakte de club al bekend dat Silva aan het einde van het seizoen zou vertrekken.

De centrale verdediger, goed voor 113 caps voor de Seleção, ondertekent een contract voor twee jaar bij Fluminense. Het is voor hem een terugkeer naar de club waar hij als jeugdspeler zijn eerste stappen zette in 1998. Later speelde hij er tussen 2006 en 2008. De club postte een foto van Thiago Silva op sociale media met als tekst “The monster is back”, verwijzend naar zijn bijnaam bij de club.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen