Twee Oekraïeners doodgestoken in Duitsland, een Rus aangehouden

Nieuws
Twee mannen uit Oekraïne zijn zaterdag neergestoken op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren. Beide slachtoffers zijn omgekomen. De politie heeft een 57-jarige Rus als verdachte aangehouden.
anp
zondag 28 april 2024 om 02:04
Afbeelding
beeld anp

De slachtoffers, een 23-jarige en 36-jarige man uit Oekraïne, werden rond 17.15 uur aangevallen voor een kruidenierswinkel in het Duitse plaatsje met ongeveer 12.000 inwoners. De oudste van de twee stierf ter plekke aan zijn verwondingen, de andere man korte tijd later in het ziekenhuis. De dader vluchtte, maar werd na een klopjacht in zijn woning aangehouden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het steekincident. Of de drie mannen elkaar kenden, is onduidelijk. ‘We staan nog helemaal aan het begin van het onderzoek’, laat een politiewoordvoerder weten.

Rusland viel ruim twee jaar geleden Oekraïne binnen. Of de steekpartij daar iets mee heeft te maken, is nog onbekend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

ABN AMRO stijgt op Damrak na overname Duitse bank

ABN AMRO ging dinsdag licht omhoog op het Damrak. De bank liet weten de Duitse private bank Hauck Aufhäuser Lampe (HAL) te kopen van het Chinese conglomeraat Fosun International.

Afbeelding

Vier aanhoudingen voor mogelijke betrokkenheid bij schietpartijen

De politie heeft dinsdagochtend in Vlissingen vier mannen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij verschillende schietpartijen. Het gaat om mannen van 20, 23, 25 en 28 jaar. Alle vier worden verdacht van bezit van vuurwapens, twee van hen ook van poging moord of doodslag.

Afbeelding

Japanse automakers benadrukken belang verbrandingsmotor

De Japanse automakers Toyota, Mazda en Subaru gaan nieuwe verbrandingsmotoren ontwikkelen die niet alleen fossiele brandstof gebruiken, maar ook biobrandstof, e-fuel en waterstof.

Afbeelding

Rechtszaak dreigt voor onlinebank bunq na phishingfraude

Twee advocaten en een jurist stappen mogelijk binnen enkele dagen namens een groep van enkele tientallen klanten van onlinebank bunq naar de rechter. Deze klanten werden slachtoffer van phishing en leden volgens jurist Chizki Loonstein samen miljoenen euro's schade.

Afbeelding

België levert komende jaren 30 F-16's aan Oekraïne

België gaat de komende jaren dertig F-16-gevechtsvliegtuigen leveren aan Oekraïne, meldt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib. De eerste toestellen moeten dit jaar nog aankomen, de rest uiterlijk in 2028.

Afbeelding

Aandacht voor ABN AMRO op Damrak na overname in Duitsland

Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar ABN AMRO. De bank koopt de Duitse private bank Hauck Aufhäuser Lampe (HAL) van het Chinese conglomeraat Fosun International.