Twee Oekraïeners doodgestoken in Duitsland, een Rus aangehouden

Nieuws
Twee mannen uit Oekraïne zijn zaterdag neergestoken op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren. Beide slachtoffers zijn omgekomen. De politie heeft een 57-jarige Rus als verdachte aangehouden.
anp
zondag 28 april 2024 om 02:04
Afbeelding
beeld anp

De slachtoffers, een 23-jarige en 36-jarige man uit Oekraïne, werden rond 17.15 uur aangevallen voor een kruidenierswinkel in het Duitse plaatsje met ongeveer 12.000 inwoners. De oudste van de twee stierf ter plekke aan zijn verwondingen, de andere man korte tijd later in het ziekenhuis. De dader vluchtte, maar werd na een klopjacht in zijn woning aangehouden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het steekincident. Of de drie mannen elkaar kenden, is onduidelijk. ‘We staan nog helemaal aan het begin van het onderzoek’, laat een politiewoordvoerder weten.

Rusland viel ruim twee jaar geleden Oekraïne binnen. Of de steekpartij daar iets mee heeft te maken, is nog onbekend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Alle campussen UvA dinsdag en woensdag dicht na protesten

Alle campussen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) blijven dinsdag en woensdag dicht nadat er meerdere demonstraties waren geweest, meldt de universiteit maandagavond.

Afbeelding

Witte Huis vindt niet dat er genocide plaatsvindt in Gaza

De regering van de Amerikaanse president Joe Biden beschouwt de aanvallen van Israël op de Gazastrook niet als genocide, zei Nationaal Veiligheidsadviseur Jake Sullivan tijdens een persconferentie in het Witte Huis.

Afbeelding

Tesla kritisch over protesten tegen uitbreiding Duitse fabriek

Tesla is kritisch over de protesten van milieuactivisten van afgelopen week, bij de Tesla-fabriek bij Berlijn. Zij demonstreerden daar tegen de uitbreiding van de fabriek, maar volgens Tesla beschikten zij over de verkeerde informatie.

Afbeelding

Universiteit Utrecht: schade bij bezetting beperkt gebleven

De demonstranten die vorige week gebouwen van de Universiteit Utrecht bezet hebben, hebben daar volgens de universiteit weinig vernielingen aangericht. 'De schade is geïnventariseerd en deze is beperkt gebleven', laat een woordvoerster weten.

Afbeelding

Israëlische activisten blokkeren hulp op weg naar Gaza

Rechtse Israëlische activisten hebben geprobeerd om vrachtwagens met hulpgoederen tegen te houden, die op weg waren naar de Gazastrook. Op beelden is te zien hoe actievoerders voedselhulp uit de trucks halen en op de grond gooien.

Afbeelding

Vernielingen en troep in UvA-pand waar pro-Palestijns protest was

In het pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA), waar maandag een pro-Palestijns protest was, is veel schade aangericht. Dat ziet een ANP-verslaggever op de 6e verdieping van het gebouw.