LIVE TITELFEEST. Club-spelers werden als helden ontvangen op Brugse Grote Markt, Mignolet: “Volgend seizoen willen we het ons niet meer zo moeilijk maken”

Na een superspannende laatste speeldag kroonde Club Brugge zich tot kampioen. Volg de titelvieringen hier bij het Nieuwsblad op de eerste rij.

De voetbalredactie
Marnix Taes

Club Brugge kroont zich voor de negentiende keer tot kampioen. Blauw-zwart viert maandagavond feest met de fans in het Brugse stadscentrum.

Eindklassement:
  1. Club Brugge: 50 punten
  2. Union Sint-Gillis: 49 punten
  3. RSC Anderlecht: 46 punten
  4. Cercle Brugge: 37 punten 
  5. KRC Genk: 37 punten 
  6. Antwerp: 32 punten
Jonas Withouck
Viering loopt op z'n einde

De spelers van Club Brugge verlaten het podium, de fans vieren nog even door in Brugge.
Jonas Withouck
De voltallige kern
Jonas Withouck
Jorne Spileers, Dedryck Boyata, Brandon Mechele en Joël Ordonez
Jonas Withouck
Denis Odoi met host Rik Verheye
Jonas Withouck
"We are the Champions"
Jonas Withouck
Verhaeghe bedankt alles en iedereen

Bart Verhaeghe bedankt alle fans voor hun steun, maar neemt er ook de toekomst én het verleden bij. “Ik wil Vincent Mannaert bedanken, voor alles wat hij gedaan heeft. Maar ook Bob Madou, Dévy Rigaux en Maarten Dedobbeleer: zij hebben dag en nacht gewerkt. We zijn klaar voor de toekomst.”
Jonas Withouck
Hayen: "Jullie zijn fantastisch"

Nicky Hayen neemt het woord en wordt verwelkomd door een uitzinnig publiek: “We hadden een wens voor de play-offs: de tegenstanders nerveus maken. Maar we hadden ook één doel: de titel nog proberen halen voor de fans. Jullie zijn fantastisch.”
Jonas Withouck
Mignolet: "Volgend jaar niet meer op deze manier"

Simon Mignolet spreekt: “Het is een prachtige titel, maar we willen het volgend jaar niet meer op die manier doen. Ik bedoel: het onszelf zo moeilijk maken. Maar volgend seizoen gaan we voor die tweede ster boven ons embleem.”
Jonas Withouck
Daar zijn de spelers
Jonas Withouck
Rik Verheye warmt de fans op

Momenteel staan er al duizenden fans klaar op de Grote Markt in Brugge: rond 19 uur worden spelers verwacht op het podium. De sfeer is uitgelaten, het weer valt mee: het zou de rest van de avond droog blijven. Rik Verheye - zondag in het stadion nog toegezongen als ‘nonkel Willy’ - warmt het publiek alvast op.
jve
Jonas Withouck
Fans zijn er klaar voor
jve
jve
jve
jve
Jonas Withouck
Grote markt al goed volgelopen

De Grote Markt in Brugge is al goed volgelopen. Het feestje kan straks beginnen.
jve
Jonas Withouck
Feest ingezet op de Eiermarkt
jve
Jonas Withouck
Eerste fans trotseren een plensbui

De eerste fans tekenen al present op de Markt in Brugge. Vanaf 17.30 uur beginnen de festiviteiten met DJ Licious en MC Rik Verheye. De spelers zullen op 'een platte kar' door het Brugse stadscentrum rijden, rond 19.00 uur worden ze op het podium verwacht om een uurtje te feesten met de supporters.
Michaël Van Damme
Feestnacht tot in vroege uurtjes in café Oud Gemeentehuis, vanavond viert Club in de binnenstad  

Club Brugge ontwaakt met een 19de landstitel: vandaag gaan de festiviteiten gewoon verder. De selectie en staf van blauw-zwart trokken zondagavond rond middernacht naar café Oud Gemeentehuis in Varsenare, de plaats waar ook vorige titels gevierd werden. Ook afscheidnemend CEO Vincent Mannaert en voorzitter Bart Verhaeghe tekenden daar present. Het (privé)feestje duurde tot in de vroege uurtjes. En of de ontlading groot was: spelers dansten op tafel, het bier vloeide rijkelijk. 

Vandaag wordt de titel officieel gevierd in het centrum en de Grote Markt van Brugge. Die festiviteiten starten om 17.30 uur en gaan van ‘t Zand richting een podium op de markt. Daar wordt Club Brugge gehuldigd door het stadsbestuur. (jve)
Raf Hermans
Dubbel feest voor jarige Odoi

De verdediger blaast vandaag 36 kaarsjes uit.
Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer