© BDD, RR

Parket: “Geen aanwijzingen dat steekpartij aan Geels station met drillrap te maken heeft”

Naar aanleiding van de vechtpartij aan het station van Geel van maandagavond, die uitmondde in een steekpartij – drie tieners raakten gewond door messteken – werden twee minderjarige verdachten dinsdag voor de jeugdrechter gebracht en in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. Een van hen raakte zelf zwaargewond en werd opgenomen in het ziekenhuis.

Het onderzoek naar andere betrokkenen loopt nog. Een van de daders is nog steeds voortvluchtig. “Onderzoek naar hem en mogelijke andere betrokkenen loopt nog”, meldt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

Even gingen er geruchten rond dat het zou gaan om drillrappers. “Maar er zijn geen aanwijzingen dat de feiten met drillrap te maken hebben”, klinkt het bij het Antwerpse parket. Drillrappers zijn (vaak minderjarige) jongeren die met video’s willen laten zien dat ze gewelddadig zijn, bijvoorbeeld door mensen te slaan en neer te steken. Het fenomeen ontstond rond 2010 in de gewelddadige wijken van Chicago. De muziekstijl leunt aan bij gangsterrap en hiphop, en wordt gekenmerkt door duistere en onheilspellende beats.

LEES OOK. Mama Cindy over steekpartij aan Geels station: “Ik zag video waarop ze mijn zoon wegdragen”

(eg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners