© GOYVAERTS/GMAX Agency

Na de Europese stunts: Telenet Giants Antwerp speelt nu ook in eigen land weer helemaal mee

Geen problemen voor Telenet Giants Antwerp tegen Limburg United. Op cruise control en met een stevige collectieve prestatie zegevierden de Sinjoren in een lekker volgelopen Lotto Arena tegen Limburg United. Met 4 op 6 en nog twee inhaalwedstrijden op de teller (wegens destijds actief in de voorronde van de Champions League) eisen de Giants langzaam maar zeker hun plaats in de top van de EuroMilions League opnieuw op.

PATRICK CEULEMANS

“Een verdiende zege”, zei Ismael Bako. Met een double-double (16 punten, 10 rebounds) was de Belgische center mee de stuwende kracht van de winst van Telenet Giants Antwerp tegen Limburg United. “We controleerden de partij en waren op alle vlakken baas tegen de Limburgers. Toen we in het slot van de eerste helft afstand namen en met 53-41 gingen rusten, wisten we dat we op de goede weg waren. In de tweede helft drukten we via verschillende spelers door naar een twintiger en na 65-50 was bij 73-53 de beslissing een feit”, aldus nog Bako. De Belgian Lion van de Giants kreeg steun van Jae’sean Tate, de weer sobere en hard werkende Dave Dudzinksi, Paris Lee en de opnieuw enorm efficiënte Tyler Kalinoski. “We domineerden inderdaad en kwamen tegen Limburg United eigenlijk nooit in de problemen”, beaamde coach Roel Moors. “Offensief ben ik tevreden, maar defensief moet het nog veel beter. Dat mijn spelers door het Europees programma vermoeid zijn? Dat merk ik dan toch niet in aanval. Op dat vlak moeten we de komende weken dan ook nog de nodige stappen zetten.”

AEK Athene

Ondanks de blessuregolf - dus zonder het geblesseerde trio Thomas Akyazili, Moses Kingsley en Yoeri Schoepen - heeft Telenet Giants Antwerp na de Europese triomfen in de Champions League ook in de EuroMillions League de smaak te pakken. Met 4 op 6 en na winst tegen achtereenvolgens Bergen, Okapi Aalstar en Limburg United nestelen de Sinjoren zich enigszins geruisloos in het spoor van Oostende en Charleroi.

“Na de nederlagen in de Belgische toppers in Oostende en Charleroi heb ik nooit echt gepanikeerd. Met de staf zijn we rustig verder blijven werken. De zeges in de Champions League gaven tevens een boost en zorgden mee voor het nationale succes. Dat het de komende weken nog enorm druk wordt? Ja, daar zijn we ons van bewust. Dinsdag ontvangen we AEK Athena, Europese topper en winnaar van de Champions League van vorig seizoen. En zaterdag is er al de regionale derby bij Kangoeroes Mechelen. Daarom is het goed dat ik tegen Limburg United toch enkele spelers na een ruime bonus voldoende rust heb kunnen geven”, gaf Moors nog mee.

Limburg United miste in Antwerpen het geblesseerde duo Mukubu-Kohadja.

Telenet Giants Antwerp: Lee 11, Coppens 0, Tage 12, Van Den Eynde 0, Van Wijn 5, Sanders 12, Bleijebergh 3, Bako 16, Dudzinski 11, Kalinoski 18, Donkor 7

Limburg United: Carter 18, Pickens 17, Hemeleers 5, Morris 10, Delalieux 5, Depuydt 4, Spicer 15, Kuta 0, Barker 3, Price 8

Kwarts: 26-21, 27-20, 20-16, 22-2

MEER OVER Telenet Giants Antwerp