Koen Palinckx geeft de medailles en oorkondes aan het briljante koppel Josephus en Hilda.© Frederik Beyens

Ekeren zet 27 jubileumkoppels in de bloemetjes: “Hopelijk halen we samen zeventig jaar getrouwd”

Ekeren -

Met oorkondes en medailles worden maar liefst 27 Ekerse koppels beloond met hun jaren huwelijk. Tijdens een gezellige namiddag in het Hof ter Delft klinken ze met hun familie, worden foto’s gemaakt en aandenken meegegeven.

Zoals elk jaar vieren ze in Ekeren de liefde en zetten ze 27 koppels in de bloemetjes die 50, 60 of 65 jaar getrouwd zijn. Er werd geklonken op deze gouden, diamanten en briljanten huwelijken in feestzaal Hof ter Delft.

De koppels kregen een oorkonde van het district en een medaille gegraveerd met hun namen en de datum waarop ze hun jubileum vieren. De briljanten huwelijken werden nog eens extra beloond met een medaille van het koningspaar.

De oorkondes en medailles voor de koppels.© Margot De Clercq

“Daarnet hoorde ik al een man al zeggen: krijgen we dan een medaille voor moed en volharding. Maar onze medailles staan voor de liefde”, spreekt districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA).

Briljante Ekerenaren

Onder die briljante koppels zat ook het koppel Josephus Schellekens (89) en Hilda Van Echelpoel (87). Alle twee geboren en getogen in Ekeren, gaven ze elkaar het jawoord in het Kasteel Veltwijck op 11 april 1959.

“Zij woonden twee deuren naast de parochie. Ik was Chiroleider en hoopte haar elke keer tegen het lijf te lopen”, herinnert Josephus zich. De aanhouder wint en toen ze 22 en 19 jaar waren, begon hun prachtig liefdesverhaal.

Het koppel hoopt ook de 70 jaar te halen.© Margot De Clercq

“Oei, hoe ik haar ten huwelijk heb gevraagd. Daar vraag je mij nu iets. Dat weet ik echt niet meer. Maar er is maar één ding in het leven waar ik spijt van heb. En dat is dat ik haar niet vroeger gevraagd heb.”

Naast deze gezellig viering, willen ze zeker ook nog een feest met de familie geven. “Dat zal niet zeer bombastisch zijn omdat de gezondheid dat niet meer toelaat. Wij hopen natuurlijk dat we nog zo lang mogelijk mogen samenblijven en samen nog de zeventig jaar halen.” (mdcl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners