woensdag 18 juli 2018 - Wielrennen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

RONDE VAN FRANKRIJK

Van Avermaet kent Philipsen nog van BMC Development Team. Marc Van Hecke

Van Keirsbulck naar CCC, Greg wil ook Philipsen

Greg Van Avermaet heeft met Guillaume Van Keirsbulck er voor volgend jaar alvast één hardrijder voor de klassiekers bij. De nog altijd maar 27-jarige West-Vlaming komt over van Wanty-Groupe Gobert, waar hij einde contract is. Ook Jasper Philipsen uit Ham prijkt bij de olympisch kampioen op de radar. De doorstart van BMC wil ook graag Dylan Teuns aan boord houden.

“Weet je wat ik zo mooi vind aan Greg?”, vertelde Hilaire Van der Schueren voor de start gistermiddag in Annecy. “Hij belde me op en zei: Hilaire, mag ik met Guillaume spreken. Ik zou hem er graag bij hebben. Ik heb onmiddellijk ja gezegd. Ik ben fier dat ik de carrière van Guillaume opnieuw gelanceerd heb. Mijn werk is af. Van Keirsbulck heeft in die twee jaar geleerd dat je niets voor niets krijgt. Ik ben een gelukkig man.”

Küng naar Groupama-FDJ

Van Avermaet verliest wel Stefan Küng. De 24-jarige Zwitser was dit voorjaar nog één van de vaste mannen rond de Oost-Vlaming. Küng gaat in op een aanbod van Groupama-FDJ. Ploegmanager Marc Madiot, zot van Parijs-Roubaix – dat hij zelf twee keer won – en de Ronde van Vlaanderen, denkt dat hij met de tandem Küng-Démare de volgende jaren voldoende gewapend is om in de Vlaamse klassiekers te concurreren met Quick Step Floors en Bora-HansGrohe.

Van Avermaet hoopt ook nog Jasper Philipsen te overtuigen om naar CCC te komen. De 20-jarige Limburger won een etappe in de baby-Giro en is potentieel een nieuwe snelle man in het profpeloton. Alleen heeft Philipsen – die meerdere voorstellen van WorldTourploegen heeft – nog een contract van één jaar bij Hagens Berman Axeon, de opleidingsploeg van Axel Merckx.

Ploegmanager Jim Ochowicz – die nog steeds op zoek is naar extra sponsors om zijn budget van momenteel 15 miljoen euro op te krikken –wil ook graag Dylan Teuns houden. Maar die kreeg een interessanter voorstel van Bahrain-Merida, al is die deal nog niet volledig rond.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws