De leerlingen zorgden voor hapjes en een paarse mocktail.© Rik Meganck

Leerlingen die in het paars naar school komen beloond met mocktail en hapjes: “We omarmen diversiteit in al haar vormen”

Mechelen -

Het is deze week Paarse Week op Colomaplus in Mechelen. Tot en met vrijdag is er op de school extra aandacht voor diversiteit in al haar vormen en respect voor elkaar. Aan de hand van activiteiten zetten de leerlingen in de verf dat je op de school mag zijn wie je bent.

Het Huis van Gastronomie trapte de Paarse Week op gang met een speciale actie aan de Hoeist?!-bus. De eerste vijfhonderd leerlingen en personeelsleden die zichtbaar paars droegen op school kregen een gratis paarse mocktail en een lekker ‘gekleurd’ hapje aangeboden. De leerlingen en chefs van 6 Grootkeuken en Catering en 3 Hotel steunden hiermee de paarsgedachte. 

De leerlingen en leerkrachten komen deze week in het paars naar school.© Colomaplus

De ruimte rond de Hoeist?!-bus werd aangekleed met bloemen en vlaggen en biedt zo een veilige paarse zone waar jongeren zonder zorgen kunnen zijn wie ze zijn. “We omarmen diversiteit in al haar vormen en dragen het welbevinden errond een warm hart toe. Iedereen mag bij ons zichzelf zijn. Daarom ondersteunen we met veel plezier dit initiatief”, zegt Bart Vanstalle, leraar-chef uit het Huis van Gastronomie.

In verschillende lessen werd en wordt er de komende dagen aandacht besteed aan verdraagzaamheid naar elkaar. Zo wil de school blijvend inzetten op diversiteit en onderling respect.(svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners