© Dick Demey

Vanhaezebrouck haalt loftrompet boven voor Fink: “Ik ben fan van hem”

Thorsten Fink stapte met opgeheven hoofd de perszaal binnen na afloop van de eerste thuisnederlaag van STVV sinds 8 oktober. “Ik kan mijn team niets verwijten”, sprak de Duitse trainer.

“We speelden een goede wedstrijd, zowel in de eerste als tweede helft”, analyseerde Fink. “In de tweede helft zakte Gent diep terug en vonden we moeilijk de openingen. Toch kregen we nog een tweetal grote kansen die we niet konden benutten, net als de strafschop in de eerste helft. Gent maakte de kansen wel af, wellicht heeft dat met hun ervaring te maken.”

De kloof met AA Gent bedraagt na deze nederlaag negen punten. Dat betekent zo goed als game-over voor de Kanaries om nog in aanmerking te komen voor de zevende plaats. “Nu gaan we vol voor de achtste plaats”, aldus Fink. “Dat is meer realistisch voor deze club. Dit kan een mooi doel voor ons worden in de komende weken.”

© Dick Demey

Vanhaezebrouck vol lof over Fink

Finks collega, Hein Vanhaezebrouck, hekelde voor een keer niet het Truiense kunstgras, maar haalde de loftrompet boven voor zijn collega in de andere dug-out: “We spreken altijd van de kampioen en de bekerwinnaar, maar soms moet je ook kijken naar de teams die niet bovenaan spelen maar die gewoon heel goed voetbal brengen. Wat STVV dit seizoen heeft gedaan, is één van de mooiste dingen die we in onze competitie gezien hebben. Dat is dankzij mijn collega, ik ben fan van hem.”

Aangeboden door onze partners