Juf Mia De Peuter (met bloemen) is omringd door directeur Els Renders (links van haar) en haar andere collega’s van vrije basisschool De Springplank in Lille.© RR

De Springplank bezorgt juf Mia warm afscheid na rijkgevulde loopbaan op school

Lille -

Juf Mia De Peuter (62) klopte dinsdag haar laatste dag als juf op vrije basisschool De Springplank in Lille. Dat afscheid ging op de school niet onopgemerkt voorbij.

De vrije basisschool aan het Hoeksken in Lille verwelkomde in september 1983 Mia De Peuter al als juf. Ze rondde dinsdag een loopbaan van veertig jaar af op de school. “Ze gaf vooral les in de derde graad van de basisschool en was de voorbije jaren een vaste waarde in ons vijfde leerjaar”, zegt Els Renders, directeur van De Springplank.

Zowel de leerlingen als de collega-leraren gaven juf Mia op haar laatste werkdag een mooi afscheid. Juf Patricia, haar parallelcollega uit het vijfde leerjaar, pikte juf Mia dinsdagochtend thuis in Lille op. Onderweg naar school stonden de vijfdejaars haar met bloemen op te wachten. Alle leerlingen vormden daarna een erehaag voor juf Mia, van de school op het Hoeksken tot de bovenbouw iets verderop.

“Gedurende de hele dag kwamen de leerlingen van andere klassen bij juf Mia op bezoek om haar een MIA-trofee te overhandigen. Op elke trofee stond een andere eigenschap van de juf, gaande van moederkloek tot schone slaapster”, vertelt Els Renders. “De kinderen van de lagere school zongen nadien nog een afscheidslied, gevolgd door enkele volksdansen.” (bvdl)

Juf Mia ontving van elke klas van basisschool De Springplank uit Lille een MIA met daarop een passende eigenschap.© RR

Juf Mia van De Springplank in Lille ontving op haar laatste werkdag bloemen van haar leerlingen uit het vijfde leerjaar.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille