© VUM

Limburgs gevangenispersoneel legt vanaf vanavond werk 48 uur neer

Ook het Limburgs gevangenispersoneel legt dinsdagavond vanaf 22.00 uur het werk neer voor 48 uur. Eerder ging maandagavond om 22.00 uur een stakingsaanzegging van kracht in de gevangenissen van Vlaams-Brabant. Vanaf dinsdagavond is Limburg aan de beurt. Woensdagavond om hetzelfde uur gaat de aanzegging van kracht in West-Vlaanderen.

lto
Bron: BELGA

Het aanslepende vakbondsprotest kadert in de problematiek van het personeelstekort en de overbevolking van de gevangenissen. De socialistische vakbond had aanzeggingen ingediend voor drie opeenvolgende 48 urenstakingen. Sinds maandagavond 13 mei om 22.00 uur wordt er gestaakt in de gevangenissen in Vlaams-Brabant. Vanaf dinsdagavond 14 mei om 22.00 uur zijn de gevangenissen in Limburg aan de beurt en vanaf 15 mei om 22 uur die in West-Vlaanderen.

Maar ook volgende week volgen acties, want intussen zijn ook stakingsaanzeggingen ingediend voor Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel. 

De actie die dinsdag in Vlaams-Brabant plaatsvindt, wordt “goed gedragen en opgevolgd door het personeel”, zegt ACOD-voorman Robby De Kaey. “De ontevredenheid over de situatie blijft groot, waardoor het personeel de minister (van Justitie, Paul Van Tigchelt, red.) om verandering blijft vragen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer