maandag 27 mei 2019 - Wielrennen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Reynders droeg twee dagen geel. FV

Ardense Triptique

Reynders bezorgt zichzelf verjaardagscadeau

Hoewel hij twee van de drie ritten wist te winnen, wist Jens Reynders (Heers) de Tryptique Ardennais niet op zijn naam te schrijven. Tot op minder dan 10 kilometer van het einde zag het er nochtans goed uit.

Veel heeft het niet gescheeld of 37 jaar na Truienaar Rudy Claessens en 38 jaar na Nico Emonds had Limburg er weer een Triptique-winnaar bij gehad.

Tijdens de lastige slotrit weerde Reynders zich als een duivel in een wijwatervat. Maar in volle finale moest hij zich alsnog gewonnen geven. Zijn ploegmaat Moniquet nam het over, ging alleen aan de haal en hield stand. Goed voor een drie op drie voor het team Wallonie-Bruxelles en de eindzege.
Toch een bijzonder knappe prestatie van Reynders. Vrijdag veroverde hij, na zijn zege in de openingsrit, de gele trui waardoor hij zaterdag uitgerekend op zijn 21ste verjaardag in dat fel begeerde kleinood mocht rondrijden. Dat deed hij met bravoure door in de trui ook de tweede rit te winnen. “Daarmee heb ik mezelf het allermooiste verjaardagsgeschenk ooit bezorgd”, glunderde hij na afloop. “Uiteraard was ik ook graag eindwinnaar geworden. Zeker als je er zo dichtbij bent. Maar ik mag zeker niet klagen. Dit is in ieder geval veel meer dan ik vooraf had durven verhopen. Vorige week trok ik met de nationale ploeg op stage naar de Vogezen. Ik werd er helaas ziek waardoor ik niet veel heb kunnen trainen. Ik vatte deze Triptique aan met de bedoeling eens goed diep te gaan met het oog op Parijs-Roubaix voor beloften en de Ronde van België. In Roubaix wil ik voor winst gaan. Na mijn derde plaats in Gent-Welvelgem en mijn sterke prestatie in de Ronde van Vlaanderen, waar ik pas op 700 meter van de streep werd bijgehaald, mag ik die ambitie koesteren. Ik wil tonen dat ik klaar ben voor de overstap naar de profs.”

Raymackers bergtrui

Limburg scoorde in deze Triptique niet alleen met Reynders, ook Cédric Raymackers mocht elke dag mee op het podium. Hij keerde terug naar Zepperen met de trui van eindwinnaar in het bergklassement. En dat wil in de Triptique Ardennais echt wel iets zeggen. Ook Pieter Jacobs deed het zeer goed. Hij eindigde zesde. Dries Vastmans, John Teasdale en Kamiel Bonneu toonden zich van hun aanvalslustige kant. Simon Daniëls spurtte twee keer naar een dichte ereplaats. (fv) 

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws