© Getty Images

Belgisch profvoetbal gaat deze week opnieuw in regenboogkleuren, sportclubs krijgen handleiding voor LGBTQIA+-vriendelijk klimaat

Het Belgisch voetbal gaat vanaf donderdag getooid in regenboogkleuren, dat meldt de Pro League. De kapiteins zullen tijdens alle wedstrijden van mannen- en vrouwenvoetbal, inclusief de bekerfinale, een regenboogband dragen. Ook de cornervlaggen zijn tijdens de wedstrijden in regenboogmotief.

Belga
Bron: BELGA

Om de campagne kracht bij te zetten, brengt de Pro League de handleiding “Proud to be onside” uit. Daarin bieden we sportclubs tools aan om te werken aan een LGBTQIA+-vriendelijk klimaat.

Union Sint-Gillis, SK Beveren, Lommel SK en Cercle Brugge lopen als eerste pilootclubs al een traject en bracht al enkele tips en suggesties in de praktijk. Volgend seizoen volgen de andere profclubs. Samen met Out For The Win en lokale partners zal elke club een actieplan op maat uitwerken. Deze week werd tijdens een infosessie deze collectieve strijd voor meer inclusie officieel afgetrapt.

De Football for All-campagne maakt onderdeel uit van het Come Together-actieplan, waarin de Pro League, de Koninklijke Belgische Voetbalbond, ACFF en Voetbal Vlaanderen hun krachten bundelen tegen elke vorm van discriminatie. Zo richtten ze samen een meldpunt op, waarop slachtoffers en getuigen van discriminerend gedrag terecht kunnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een regenboogcornervlag voor de wedstrijd tussen Cercle Brugge en AA Gent in mei 2023.© Getty Images

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer