Man rijdt jonge vrouw (23) klem, kleedt haar uit en verkracht haar

© Joris Herregods

Een 23-jarige vrouw uit Sint-Amands is vorige week het slachtoffer geworden van een brutale verkrachting. De feiten speelden zich af in een veldbaantje. De vrouw werd van haar fiets gesleurd en uitgekleed. De dader is voorlopig spoorloos.

Theo Derkinderen

Het voorval dateert van vorige week donderdagavond maar raakte pas nu bekend. “Omstreeks 23.15 uur fietste de jonge vrouw huiswaarts toen ze aan Smissen plots werd klemgereden door een auto. Ze kon niet meer weg en werd door een man van haar fiets geduwd”, bevestigt Nele Poelmans van het Antwerpse parket, afdeling Mechelen. “Daarop is de man haar eerst beginnen uitkleden en betasten. Uiteindelijk heeft hij haar ook verkracht.”

Na de feiten, die zich afspeelden in een veldbaantje dat richting Oude Heirbaan loopt en ook vlakbij de N17 ligt, sloeg de dader op de vlucht. En voorlopig is hij ook nog steeds spoorloos.

Het slachtoffer is zwaar onder de indruk van de feiten. Het parket wil, omdat het onderzoek nog volop bezig is, geen verdere details van de feiten vrijgeven.

Niet eerste keer

Het voorval roept heel wat gelijkenissen op met een poging tot aanranding van enkele jaren geleden. Die speelde zich in de zomer van 2015 af in de Abeelestraat in Sint-Amands, op nauwelijks enkele honderden meter van Smissen. Toen werd een joggende vrouw aangevallen door een man die zich achter een struik had verstopt. Het slachtoffer werd tegen de grond gewerkt maar kon de man van zich afduwen. Die zette het toen op een lopen en kon ontkomen met een klaarstaande auto.

Het slachtoffer kon toen een deel van de nummerplaat onthouden en daardoor kon de politie de man korte tijd later identificeren. Het bleek om een Nederlander te gaan die voor zaken in de buurt van Sint-Amands moest zijn. Hij werd ondertussen veroordeeld tot twee jaar cel.

Geen getuigen

De speurders vermoeden dan ook dat er geen verband is tussen de feiten van 2015 en die van vorige week.

Van de verkrachting van vorige week zouden er geen getuigen zijn. Ook buurtbewoners hebben niets verdachts gemerkt of gehoord. Daarom vragen politie en parket aan mensen die donderdagavond tussen elf en half twaalf iets verdachts hebben gemerkt in de buurt van Smissen, de Oude Heirbaan of de N17, dat zo snel mogelijk te melden.

INFO

Lokale politie Klein-Brabant: 03/293.22.22