© W&F

Meer dan 60 bezwaarschriften tegen bouwplannen

De mogelijke afbraak van de villa op de hoek van de Weyngaertlei en de Leo Vermandelei om plaats te maken voor 10 appartementen en 2 eengezinswoningen, heeft de Mariaburger wakker geschud. Het gaat intussen al lang niet meer om die ene villa. De Mariaburgers willen hun wijk residentieel houden.

Marc Wouters

Dat is ook de bedoeling van het schepencollege in Antwerpen, dan onlangs het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Mariaburg goedkeurde. De districtsraad in Ekeren gaf al eerder zijn goedkeuring aan het RUP.

Sinds de ‘mobilisatie’ op vrijdag 29 september van een zestigtal buren is de bal voor een residentieel Mariaburg voor goed aan het rollen. Politici van alle partijen hebben hun bezorgdheid getoond. “We hebben via Red Mariaburg een forum ontwikkeld. Via mariaburgprotest@gmail.com worden buren op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkelingen”, zegt hun woordvoerder Luc Van Berlo.

Tot vorige week donderdag kon bezwaarschrift worden ingediend tegen de bouwplannen. Volgens onze informatie ontving de provincie 66 bezwaarschriften. Daarmee is de strijd nog niet gestreden. De actie zal worden uitgebreid naar mogelijk andere bouwprojecten die in Mariaburg niet thuishoren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER